Annonce
Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i januar 2021

Museumsmand og fhv. vagtmester på Horsens Statsfængsel Aage Egholm var en af dem, der døde i januar i år. Han blev 90 år. Arkivfoto: Morten Marboe
Nedenfor har vi samlet links til de 28 nekrologer og mindeord, vi bragte om personer i vores dækningsområde i årets første måned.

Tilbageblik: Vi oplever stor interesse for de nekrologer og mindeord, vi bringer, hvilket er baggrunden for denne nye månedsoversigt - i første omgang for januar 2021.

Oplever du selv den sorg at miste en kær og ønsker, at vi laver en nekrolog, er du altid velkommen til at kontakte navneredaktionen på navne@jyskemedier.dk eller 7627 2009.

Du er også velkommen til at skrive mindeord (i udgangspunktet på maksimalt 200 ord) og sende det til navne@jyskemedier.dk - gerne med et foto af afdøde.

Annonce

Herunder følger januars nekrologer og mindeord om personer med tilknytning til Horsens Folkeblads, Vejle Amts Folkeblads og Fredericia Dagblads dækningsområde - klik på navnet for at komme frem til artiklen.

Afdøde fra Horsens-området

Rasmus Peter Mikkelsen, Horsens, blev 93 år Han var en driftig handelsmand og arbejdede bl.a. som hønseri-bestyrer, selvstændig bygherre og lastbilchauffør.

Inger Daugaard Nielsen, Horsens, blev 98 år Hun og ægtefællen Magnus drev Tyrsted Vestergård. Som enke og pensionist var hun bl.a. frivillig i Åpark Centret, bridgespiller og en flittig kirkegænger.

John Verner Fogh Pedersen, Silkeborg, tidligere Østbirk og Lund ved Horsens, blev 72 år Sygdom betød, at han måtte lukke sit firma, men da han havde fået det bedre, startede han bagagerumsmarked i Horsens, hvilket han brændte for.

John Fogh Pedersen startede Horsens Bagagerumsmarked ved rådhuset i 2007. Han blev 72 år. Arkivfoto

Jytte Vibeke Høgbjerg, Horsens, blev 97 år Hun arbejdede som fysioterapeut på sygehuset i Horsens, inden hun blev selvstændig klinikejer. Hun var et samlingspunkt for familie og venner.

Michael Møller, Horsens, blev 76 år Den tidligere lærer og skoleleder var engageret i Horsens Videoklub, og han vandt flere priser med sine film.

Poul "Julle Jensen" spillede 102 divisionskampe fra 1956 til 1965. Han blev 83 år. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Poul "Julle" Jensen, Horsens, blev 83 år Han var på førsteholdet i HfS og blev senere træner og lærer i Stensballe. Han var engageret i fælleslærerrådsarbejde, skolenævnet og skolekommissionen.

Gerhardt Damm, Hovedgård, blev 93 år Han var urmager i Hovedgård, hvor han var aktiv i bl.a. handelslivet, menighedsrådet og skyttelauget.

Ole Esbensen, Horsens, blev 76 år Han var frivillig leder i Horsens fS og AC Horsens gennem næsten 50 år.

Einar Ellegaard Mortensen på Samsø Festivals generalforsamling i november 2020. Foto: Jens Øster Mortensen

Einar Ellegaard Mortensen, Samsø, blev 67 år Han var bl.a. formand for Samsø Vindenergi i mere end 35 år og formand for Samsø Festival i 22 år.

Anders Møller Egede Holm, Samsø, blev 86 år Den tidligere landmand var i en årrække formand for Danmarks Naturfredningsforening på Samsø.

Jens Østergaard-Nielsen, Horsens, blev 86 år Han havde erfaring fra et job som lagerchef i et bilfirma, da han blev selvstændig med en biludstyrsforretning. I 18 år var han formand for Horsens Automobil og Motor Klub.

Aage Egholm, Horsens, blev 90 år Den tidligere vagtmester i Horsens Statsfængsel spillede en afgørende rolle i at gøre Fængselsmuseet til en international attraktion.

Anders Vinther Jacobsen blev ansat som lærer på skolen i Stensballe i 1950 og blev to år senere førstelærer. Da skolen i 1963 fik over 200 elever, blev han udnævnt til skoleinspektør, og tre måneder efter 25-års jubilæet 1. august 1988 gik han på pension som 62-årig. Billedet er fra hans sidste runde fødselsdag. Privatfoto

Anders Vinther Jacobsen, Horsens, blev 94 år I 25 år var han skoleinspektør i Stensballe - en bydel, han satte et afgørende præg på.

Preben Nibe, Risskov, tidligere Horsens, blev 84 år Han blev født i Sdr. Omme, voksede op i Horsens, aftjente sin værnepligt i Fredericia og arbejdede i 36 år hos politiet i Aarhus.

Annonce

Afdøde fra Vejle-området

Det var betegnende for Peter Grimstrup, at han hele sit liv gik op i at være ordentlig og pålidelig, fremgår det i nekrologen. Arkivfoto

Peder Grimstrup, Grejs, tidligere Hornborg, blev 85 år Han drev slægtsgården i Hornborg med hustruen Anna Sofie og engagerede sig bl.a. i landboforeninger, slagteribestyrelse og Rotary i Horsens.

Søren Olsson, Aalborg, tidligere Børkop, blev 42 år Han stammede fra Børkop, arbejdede som ung på lokalradioen i Vejle, blev uddannet journalist og kom på rette hylde som sportsjournalist i Nordjylland.

Henning Donald Holst, Vejle, blev 83 år Han var værkfører og teknisk ansvarlig hos flere virksomheder i Vejle og Fredericia, og i 45 år var han medlem af Frimurerlogen De To Søjler i Vejle.

Anders Refslund Møller, Grindsted, blev 73 år Da han blev pensioneret fra politiet, arbejdede han i Billund Lufthavns passagerafdeling som servicemedarbejder. Han var et familiemenneske og en morgensvømmer.

Henrik Antonsen, København, tidligere Vejle, blev 89 år Han blev journalistuddannet bl.a. på Vejle Amts Folkeblad og var med til opbygningen af TV-Avisen på DR, hvor han senere blev tv-programdirektør.

Annonce

Afdøde fra Fredericia-området

Inge Nielsen var kommunist og social forkæmper. Privatfoto

Inge Nielsen, Frederiksberg, tidligere Fredericia, blev 101 år Hun var kommunist og byrådsmedlem i Fredericia gennem 28 år.

Finn Gregersen, Fredericia, blev 74 år Han var en vellidt og flittig maler i Fredericia.

Ib Andresen stiftede Ib Andresen Industri A/S, som udover hovedsædet på Fyn har afdelinger på havnen i Vejle og i Fredericia. Han blev 90 år. Arkivfoto: Robert Wengler

Ib Andresen, Odense, blev 90 år Han skabte en stålvirksomhed med flere hundrede ansatte, bl.a. i Vejle og Fredericia.

Magnus Dalsgaard, Fredericia, blev 85 år Han var læge på Fredericia Sygehus i en årrække og ad flere omgange udsendt for Røde Kors.

Conny Busch, Fredericia, blev 68 år Hun havde bl.a. været købmandsfrue, hotelportier og syerske, inden hun døde som 68-årig.

Ruth Elly Brylling, Fredericia, blev 91 år Hun var en arbejder, der gjorde en indsats på flere fabrikker i Fredericia.

Helmut Blanke, Arnborg, tidligere Fredericia, blev 82 år Han rykkede i 1962 fra Tyskland til Fredericia, hvor han blev driftsleder på et væveri.

Annonce

Afdøde fra Hedensted-området

Robert Grønne, Hornsyld, blev 90 år En stor del af Robert Grønnes liv var sport og især fodbold. Han var den sidste formand for den gamle Hornsyld Idrætsforening og var også formand for Venstrevælgerforeningen i Hornsyld og omegn.

Ove Kristensen, Hedensted, blev 80 år Han arbejdede som mejerist, inden han startede selvstændig kørelærervirksomhed i Hedensted i 1971. Han lavede bestyrelsesarbejde i bl.a. det daværende Kristeligt Folkeparti og var menighedsrådsmedlem, formand for Hedensted KFUM og KFUK i 1968-76 og i to perioder præsident i Hedensted Y's Men's Club.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce