Annonce
Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i februar 2021

Tidligere ejendomsmægler Arne Rattenborg, der var HFS'er i 66 år, døde 4. februar som 79-årig. Arkivfoto: Tommy Poulsen
Nedenfor har vi samlet links til de 19 nekrologer og mindeord, vi bragte om personer i vores dækningsområde i årets anden måned.

Tilbageblik: Vi oplever stor interesse for de nekrologer og mindeord, vi bringer, hvilket er baggrunden for denne månedsoversigt for februar 2021.

Oplever du selv den sorg at miste en kær og ønsker, at vi laver en nekrolog, er du altid velkommen til at kontakte navneredaktionen på navne@jyskemedier.dk eller 7627 2009.

Du er også velkommen til at skrive mindeord (i udgangspunktet på maksimalt 200 ord) og sende det til navne@jyskemedier.dk - gerne med et foto af afdøde.

Annonce

Herunder følger februars nekrologer og mindeord om personer med tilknytning til Horsens Folkeblads, Vejle Amts Folkeblads og Fredericia Dagblads dækningsområde - klik på navnet for at komme frem til artiklen.

Afdøde fra Horsens-området

Arne Rattenborg, Horsens, blev 79 år Han var uddannet lager- og kontormand og havde arbejdet som salgschef, inden han ejendomsmægler. I fritiden fyldte fodbold og socialt samvær i HFS.

Otto Nordahl Andersen, Horsens, blev 87 år Han var iværksætter og idemand til talrige projekter og nåede bl.a. at sælge forsikringer, souvenirs, hotdogs og vognmandsforretninger. Helt indtil december 2020 arbejdede han som konsulent og revisor.

Ebbe Kops, Ikast, tidligere Nr. Snede, blev 91 år Han blev dansk mester i boksning fire gange og var med til EM og OL.

Annonce

Afdøde fra Vejle-området

Gurli Ib, Vejle, blev 101 år Hun var livet igennem en glad person. Hun mistede sin mand for tidligt, men fokuserede på et få et godt liv alene og med gode veninder.

Gurli Ib formåede at glæde sig over de lyse stunder i sit 101 år lange liv. Arkivfoto

Egon Poulsen, Vejle, blev 73 år Han drev Autocentret på Flegmade og havde svært ved at sige stop, for arbejdet var både hans store hobby og interesse.

Lischen Djursbo Wirgowitsch, Gentofte, tidligere Vejle, blev 89 år Hun var psykolog og tidligere ansat ved amtsgården i Vejle. Hun var optaget af musik og viser og nåede også at udgive en slægtsroman.

Alf Sigvard Landgraff Østergaard, Vejle, blev 88 år Han var tidligere journalistisk redaktør på Vejle Amts Folkeblad, hvor han nåede at fejre 40-års jubilæum.

Niels Christian Nielsen, Jelling, blev 81 år Han arbejdede som lærer, præst og kirkesanger og var forfatter til bl.a. salmer, digte og en bog.

Svend Erik Hansen, Limskov ved Egtved, blev 88 år Sammen med sin hustru drev han Pjedsted Minimarked fra 1958 til 1990, hvorefter de overtog en landejendom med skovplantage i Gødding. Han var bl.a. instruktør på flere egnsspil og en passioneret jæger.

Svend Erik Hansen blev 88 år. Billedet blev taget i forbindelse med hans 80-års fødselsdag. Arkivfoto: Maria Søgård Jørgensen

Lars Peter Lund, Egtved, blev 89 år Han var fhv. gårdejer, konservativt kommunalbestyrelsesmedlem og medstifter af Egtved Museumsforening, som han stod i spidsen for som formand i en årrække (to mindeord om ham)

Rosa Stegeager, Aarhus, tidligere Vejle, blev 96 år Hun voksede op i Vejle og flyttede siden til Aarhus, hvor hun arbejdede frem til pensionen.

Helmut Boland Nyberg, Vejle, blev 75 år Han arbejdede bl.a. på Tulip i Vejle. "Trods alkoholen og et turbulent forhold til vores mor formåede han at være en både kærlig, omsorgsfuld, lærerig og sjov far", lyder det i mindeordene.

Åge Olsen, Jelling, blev 82 år Han var indehaver af Midtjysk Skovservice i Hygum.

Annonce

Afdøde fra Fredericia-området

Astrid Paludan, Vejle, tidligere Erritsø, Fredericia, blev 96 år Hun arbejdede som ergoterapeut i bl.a. Fredericia og Hornsyld, men hendes engagement rakte ud over landets grænser.

Annonce

Afdøde fra Hedensted-området

Thorkild Nordahl Jensen, Rask Mølle, blev 80 år Han var fhv. butiksejer i Hvirring og Horsens, og i Rask Mølle var kendt som et engageret menneske i både det politiske og lokale foreningsliv samt ikke mindst som indehaver af Tørring-Uldum Kommunes største hænder.

Thorkild Nordahl Jensen blev i 1999 af Horsens Folkeblad kåret som manden med Tørring-Uldum Kommunes største hænder. Han sov ind lørdag 30. januar som 80-årig. Arkivfoto: Morten Marboe

Johannes Bech-Nielsen, Hedensted, blev 82 år Han havde arbejdet i et emballagefirma i Horsens og var blevet uddannet litograf, da han blev hentet til trykkeriet på Horsens Folkeblad, hvor han var ansat frem til trykkeriets lukning i Horsens i 2001.

Leif Juhl, Hedensted, tidligere Aarhus, blev 76 år Han var civiløkonom og arbejdede bl.a. som økonomichef hos Terma i Lystrup og siden hos FDB's fabrikker i Viby.

Poul Mathiassen, Hedensted, blev 81 år I 1972 blev han den første halbestyrer i den dengang nye Østjyske Idrætshal, som han og hustruen Jytte satte deres præg på. Poul Mathiassen var også engageret i Radikale Venstre, bl.a. som lokalformand.

Annonce
Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Længere kø på motorvejen: Bil gled i spildt olie og kørte galt

Horsens

20-årig bilist mistede pludselig kontrollen på Havneallé - både hus og bil beskadiget

Hedensted

Tårnby og København har en bedre natur end Hedensted: Kommunen er i bund på biodiversitet

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Sport

Mens du sov: Ro-duo vinder OL-bronze og fordobler dansk medaljehøst

Horsens

Kvikt vidne slog alarm - få minutter senere var formodede dieseltyve fanget

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Anne-Marie Rindom vandt 8. sejlads: Hendes værste konkurrent er uden medaljechance

Annonce