Annonce
Østjylland

'Overset helt' fra Risskov hædret med fællesskabspris

En beæret og ydmyg Mikkel Rasmussen tog imod publikumsprisen til årets Fællesskabspris. Privatfoto
Overlæge og regionspolitiker Mikkel Rasmussen her netop modtaget Fælleskabsprisen for sit projekt "Bedre psykiatri til alle".

AARHUS: Overlæge på Psykiatrisk Hospital i Risskov, Mikkel Rasmussen, overraskede de fleste, da han i 2017 blev valgt til Regionsrådet.

Med sit parti, Psykiatri-Listen, meldte han sig klar til at være de psykisk sårbares vagthund, og nu er der hæder på vej til regionspolitikeren.

Torsdag eftermiddag modtag han Fællesskabsprisen til den årlige prisuddeling på Oslofærgen. Han modtog publikumsprisen for sin happening med hashtagget #BedrePsykiatriForAlle, der på under 18 dage fik en følgerskare på flere end 5.300 mennesker.

"Han har formået at engagere bredt og få opbakning fra både organisationer, NGO’er, fagbevægelser, foreninger og psykiatriske afdelinger. Der er kommet mere fokus på psykiatri, og det er bemærkelsesværdigt, at én mand har haft stor succes samle folk fra alle fløje og enheder med et fælles mål," lyder det i begrundelsen.

Annonce
Mikkel og sønnen Leonard var begge med til prisoverrækkelsen.

- Ydmyg og beæret

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014 og har til opgave at hylde hverdagens mange oversete helte, der gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet.

- Jeg er virkelig ydmyg og beæret over det. Vi var aldrig kommet videre, hvis der ikke havde været så mange gode frivillige kræfter bag vores kamp for at sætte psykiatrien og den mentale sundhed på dagsordenen. At gøre politikerne opmærksomme på psykiatriens store problematikker er målet, lød det fra Mikkel Rasmussen i sin takketale til prisoverrækkelsen.

Speciallægen fra Risskov er lige nu ved at lægge sidste hånd på en bog, der er blevet til via crowdfunding og frivilligt arbejde.

Bogen får titlen ”Veje til en Værdig Psykiatri For Alle” og er henvendt til alle, ligesom den vil blive givet som gave til centrale politikere, så de kan blive klogere på psykiatrien. Bogen udkommer til efteråret.

- Alle kan blive ramt på sindet på et tidspunkt i livet eller blive pårørende. Og hvis det sker, skal der være et sundheds- og omsorgssystem, der reelt kan hjælpe på anstændig vis. Den kamp burde ikke være nødvendig i et velfærdssamfund, men det er desværre der vi er kommet til efter mange års udsultning af psykiatrien. Håber virkelig at Fællesskabsprisen kan sætte skub på dette fokus, siger Mikkel Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Liveblog: Politiet opfordrer til at sprede påskehandlen ud over flere dage

Annonce