Annonce
Hedensted

Overraskelse, glæde og mistro: Her er politikernes svar på lokal meningsmåling

I øjeblikket sidder der seks partier i byrådet i Hedensted. hvis meningsmålingen står til troende, kan det tal stige til syv. Foto: Mads Dalegaard
Folkebladet har spurgt de lokale politikere til deres syn på en kommunalvalgsmåling i Hedensted Kommune.

Hedensted: Den gængse holdning lød, at intet er afgjort, inden sidste stemme er afgivet.

Men derudover var der milevid forskel på reaktionerne fra de lokale politikere i Hedensted Kommune, da avisen præsenterede dem for en ny meningsmåling frem mod kommunalvalget i november.

Nogle kommer måske ind for første gang, mens andre må forlade posten som byrådsmedlem. Nogle bliver historisk store, mens andre får en vælgerlussing af de helt store.

Annonce

Læs herunder, hvordan de forskellige spidskandidater og formænd reagerer på resultatet.

Meningsmålingen har en usikkerhed på tre procentpoint, så særligt spørgsmålet om, hvor mange af de små partier, der bliver valgt ind, er usikkert.

Samtidig er der ikke taget højde for eventuelle valgforbund.

1 Socialdemokratiet: 33,7 pct.

Borgmester Kasper Glyngø (S) kan glæde sig over fremgang. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Kasper Glyngø: - Jeg må indrømme, at det kommer lidt bag på mig. Vi er jo ikke en oplagt rød kommune, så på trods af landstendenserne er det meget at gå tre mandater frem.

Forhåbentlig er der også lagt vægt på, at der har været tilfredshed med det arbejde, et byråd med en socialdemokratisk borgmester har lavet i den her periode.

Det er klart, at nu er der kortere vej til at kunne samle de 14 mandater, og det giver et dejligt rygstød i en trist tid. Men bolden skal jo også skydes i mål, for så længe den triller rundt på banen, er der ikke scoret endnu.

2 Venstre: 25,7 pct.

Det ser ud til at blive en valgkamp op ad bakke for borgmesterkandidat Ole Vind (V). Arkivfoto: Michael Svenningsen

Ole Vind: - Jeg lægger sjældent noget i meningsmålinger. Jeg lægger min vægt på resultatet på valgnatten.

Jeg ser det som udtryk for, at coronasituationen i høj grad påvirker meget i øjeblikket, og så er der også noget ballade i mit parti på Christianborg, som påvirker. Så at det ser sådan ud lige overrasker mig ikke, men der kan nå at ske mange ting på 11 måneder.

Jeg har tiltro til, at når vi kommer til kommunalvalget, så kan borgerne i Hedensted Kommune skelne mellem landspolitik og kommunalpolitik. Det ved vi også fra tidligere valg, er tilfældet.

3 Dansk Folkeparti: 12,7 pct.

DF med Hans Kristian Skibby i spidsen ser for nuværende ud til at bevare deres fire mandater i byrådet. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Hans Kristian Skibby: - Det er ingen hemmelighed, at det har været udfordrende for os på landsplan, og derfor er det en god nyhed, at lokalpolitik stadig handler om lokal politik.

I Hedensted stod DF ved sidste kommunalvalg tredjestærkest af alle landets kommuner, så det er ikke mærkeligt, vi stadig trækker. Konstellationen i dag handler om, at vi dengang gik efter største mulig indflydelse, og det kommer ikke til at ændre sig.

Valget falder på min mors fødselsdag, og jeg tænker, hun nok skal få en god gave.

4 Nye Borgerlige: 5,1 pct.

Som den nye dreng i klassen kan Rune Mikkelsen (NB) varme sig over den nye meningsmåling. Foto: Elisabet D. Hyttel

Rune Mikkelsen: Når man tænker på, at vi lige har rundet 150 medlemmer, så havde vi egentlig også regnet med minimum et mandat, og vi stiler efter to. Omvendt er vi også realistiske nok til at sige, vi heller ikke tror på mere end det.

Landspolitik og kommunalpolitik er to forskellige ting, men alligevel er der en sammenhæng, hvor jeg tror, mange har set Nye Borgerlige gøre noget rigtigt.

Vores mandat kommer til at gå til at pege på en borgerlig borgmester, og så vil vi skabe større frihed for forældre og personale i forbindelse med eksempelvis pasning.

5 Det Konservative Folkeparti: 4,7 pct.

Konservative har ikke plads i byrådet lige nu, men det kan ændre sig for Lars Jensen. Arkivfoto: Mette Mørk

Lars Jensen: Jeg er glad for at høre, at der bliver kvitteret for vores vedholdende indsats uden for byrådet de seneste tre år.

Som udgangspunkt er kommunen ikke særlig åben, så det har været et stort arbejde, men selvom vi ikke har siddet i byrådet, har vi stadig får mange af vores tanker igennem.

Hvad kan det så ikke blive til, hvis vi rent faktisk var repræsenteret i salen - og måske endda falder ud, så vi spiller en afgørende rolle?

6 Socialistisk Folkeparti: 3,7 pct.

Som nyvalgt spidskandidat står Mads-Peder W. Søby til at overtage partifællen Torsten Sonne Petersens mandat for SF. Arkivfoto: Lars Juul

Mads-Peder W. Søby: - Vi går stadig efter to mandater til næste periode, men jeg er da glad for, at det står til, at jeg kan erstatte Torstens (Sonne Petersen, red.) plads i byrådet.

Jeg tænker, resultatet er et udtryk for det grønne islæt, vi har leveret over de seneste fire år - og faktisk også længere tilbage.

Der kommer unge vælgere til, som begynder at have udblik i forhold til hele verdens miljømæssige fremtid, og sammen med røde værdier som eksempelvis mere lighed er det præcis det, SF's mandater vil bruges til at løfte.

7 Kristendemokraterne: 3,7 pct.

Kristendemokraterne går efter tre mandater ved valget, men i avisens meningsmåling må Birgit Jakobsen nøjes med et enkelt. Pressefoto

Birgit Jakobsen: Det er der, vi har ligget hele tiden, så det er nok ikke helt ved siden af.

Sidste gang var vi ikke mange stemmer fra at få to personer ind, så vi tror på, at vi næste periode kan gøre endnu mere indflydelse gældende.

Men uanset om vi får et, to eller tre mandater, som der jo altid er usikkerhed ved i sådan nogle målinger, så hænger vi i og fortsætter støt derudaf på samme måde, som vi hele tiden har gjort.

8 Enhedslisten: 3,4 pct.

Jan Holm Jensen: - Man skal altid tage meningsmålinger med et gran salt, men jeg ser da positivt på, at vi balancerer lige omkring et mandat.

Denne gang har vi gode ting på dagsordenen, så jeg tror da også på, at vi får det.

Vi har levet en lidt anonym tilværelse i Hedensted Kommune, men det kommer til at ændre sig, og i takt med at folk bliver mere bevidste om, hvad vi står for, skal stemmerne nok også følge med.

9 Liberal Alliance: 2,4 pct.

Står den seneste meningsmåling til troende, får Lars Bro (LA) kun en enkelt periode i Hedenstd Byråd. Arkivfoto: Mette Mørk

Lars Bro: - Hvert år ser vi, at man ikke kan bruge meningsmålinger til så meget. Når det kan gøre sig gældende for det amerikanske valg, kan det vel også være tilfældet for kommunalvalget i Hedensted Kommune.

Meningsmålingen kommer ikke til at ændre noget for os, for vi har vores strategi klar, og så skal vi nok nå i mål.

Vi vil selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at komme ind alligevel og som minimum fastholde vores mandat.

10 Radikale Venstre: 1,6 pct.

Heller ikke i år er der udsigt til, at formand Poul Matthiassen får Radikalt islæt i byrådet. Pressefoto

Det har trods gentagne henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra formand Poul Matthiassen.

11 Alternativet: 1,0 pct.

Selvom Alternativet rangerer lavets af samtlige partier i Hedensted Kommune, havde formand Henrik Narud regnet med, det så endnu værre ud. Arkivfoto Michael Svenningsen

Henrik Narud: Jeg kunne faktisk godt have frygtet, at vi lå endnu lavere. Vi har jo ikke ligefrem det store café latte segment i Hedensted, så det har altid været et op ad bakke projekt.

Skal vi ind i byrådet kræver det først og fremmest, at folk ser et reelt behov for et alternativ - for stjæler vi alligevel bare en stol fra et parti, der alligevel læner sig op af vores værdier, er det fuldstændigt ligegyldigt og spild af tid.

Ambitionen og visionen er at skubbe kommunen i vores retning. Og kan vi gøre det gennem samarbejde fra kulissen, er det præcis lige så godt.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Ups! Lastbil sad fast under jernbanebroen i Hatting

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Horsens For abonnenter

Den ene siger ja, den anden siger nej: Udsigt til 'bambier' og et af Danmarks højeste punkter kan spoleres af skov

Hedensted

Hede-Grillen er uden forpagter: Skal lejes ud igen hurtigst muligt, siger indehaver

Annonce