Annonce
Horsens

Iværksættere fra Horsens overlever oftere end gennemsnittet

Anders Killmann Petersen, erhvervsdirektør i Business Horsens, anser et spirende iværksættermiljø som en vigtig faktor i en erhvervsby som Horsens. Arkivfoto: Mette Mørk
Blandt 1167 anparts- og iværksætterselskaber, der blev stiftet i Horsens Kommune mellem 2014 og 2018, har 95 procent klaret sig uden om alvorlige økonomiske vanskeligheder. Det placerer Horsens Kommune på en 25. plads blandt landets kommuner.

Horsens: 19 ud af 20 af de anparts- og iværksætterselskaber, der blev stiftet i Horsens mellem 2014 og 2018 har klaret sig uden om alvorlige økonomiske vanskeligheder.

Det betyder, at blot fem procent af de i alt 1167 selskaber har været under konkurs, tvangsopløsning eller rekonstruktion, og den andel er lavere end på landsplan, hvor 7,5 procent af selskaberne har været i alvorlige økonomiske vanskeligheder.

Det viser en ny opgørelse fra regnskabsvirksomheden Dinero, der har opgjort tallene på baggrund af data fra CVR.

Målt op mod de øvrige danske kommune er Horsens nummer 25 på listen, når det kommer til kommuner, hvor færrest unge selskaber har været i alvorlige økonomiske vanskeligheder, og den placering glæder Anders Killmann Petersen, erhvervsdirektør i Business Horsens.

- Det er tilfredsstillende, at vi ligger i den lune ende. Noget af det, som jeg ved, vi er dygtige til i Horsens, er vores måde at håndtere iværksættere, fra de starter med en idé, til de skal ud at skaffe kapital. Vi holder dem i hånden langt hen ad vejen, blandt andet gennem iværksættermiljøer og de liberale erhverv, der står klar med gratis hjælp og input, siger han.

Når man har en erhvervsby, hvor man er stærk i mange forskellige brancher, er det vigtigt, at der er nogen til at inspirere og puste en i nakken. Der er de nye upcoming virksomheder dygtige til at skubbe lidt til de etablerede virksomheder i Horsens.

Anders Killmann Petersen

It, apps og dataindsamling

Anders Killmann Petersen oplever, at det særligt er inden for konsulentbranchen og it-branchen, at mange horsensianske iværksættere springer ud.

- Tendensen i samfundet viser, at flere og flere iværksættere laver it, apps og dataindsamling, og der betyder det noget, at vi er en uddannelsesby, for vi har mange studerende, der kommer ud med it-baggrund, siger Anders Killmann Petersen, der vurderer, at det er vigtigt for en erhvervsby at have et spirende iværksættermiljø.

- Når man har en erhvervsby, hvor man er stærk i mange forskellige brancher, er det vigtigt, at der er nogen til at inspirere og puste en i nakken. Der er de nye upcoming-virksomheder dygtige til at skubbe lidt til de etablerede virksomheder i Horsens, siger han.

Annonce

En god kombination

Mens det står godt til i forhold til overlevelsesrate blandt unge selskaber i Horsens Kommune, står det knap så godt til i forhold til omfanget af nyopstartede virksomheder i kommunen. Som Folkebladet for nyligt kunne fortælle, er Horsens Kommune nummer 54 blandt landets 98 kommuner, når det kommer til antallet af flest nystiftede virksomheder i 2018 pr. 1000 borgere mellem 18 og 64 år.

- Men ét er, hvor mange der starter op, noget andet er, hvor mange der overlever. Det må være vigtigt, at der blandt dem, som starter op, er så mange som muligt, der overlever og vækster, siger Anders Killmann Petersen, der gerne ser en kombination.

- Hvis vi kan øge antallet af nystartede virksomheder og beholde overlevelsesraten, så ville det være supergodt, siger Anders Killmann Petersen.

Opgørelsen over kommuner med størst overlevelsesrate blandt unge selskaber toppes af Ærø, Thisted og Billund, mens Albertslund, Ishøj og Vallensbæk ligger i bunden.

Generelt klarer kommunerne i Horsens' område sig godt. Skanderborg Kommune ligger nummer fire, Odder ligger nummer 10, Ikast-Brande ligger nummer 11, Vejle ligger nummer 18, og Hedensted ligger nummer 20.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce