Annonce
Kultur

Overblik: Se hvad du kan opleve til genåbningen 6. maj

6. maj åbner byens teatre, spillesteder og biografer igen. Få et overblik over de mange kulturelle tilbud. Fra venstre Patina på Train, "Insideren" på Teater Katapult, film i Øst for Paradis og klassiske godbidder med chefdirigent Marc Soustrot. Fotocollage: Nils Svalebøg, Jens Peter Engedal, Flemming Krogh og Christoffer Lomfors

Torsdag 6. maj kan landets spillesteder, biografer og teatre igen invitere publikum indenfor efter flere måneders ufrivillig nedlukning.

Mange gode oplevelser venter derude, det eneste det kræver er en billet og et coronapas eller en test, som højest er 72 timer gammel. Tjek med de enkelte spillesteder, biografer og teatre hvad der kræves og kom ud og mærk byens mange kulturtilbud.

1. Spillestederne

Der er stadig få billetter til koncerten med Hjalmer på Voxhall, hvis du hungrer efter at komme ud og høre livemusik. PR-foto

Publikum er klar på at komme ud og høre noget live-musik og flere af byens spillesteder kan denne aften melde udsolgt.

Dog også stadig få billetter at hente nogle steder.

Som på Voxhall, hvor Hjalmer giver en længeventet koncert, der har været udsat først fra marts 2020 og siden fra januar 2021. Dørene åbner klokken 17.30.

Hos naboen Atlas fejres åbningen med en koncert med jazzgruppen Girls in Airports og Aarhus Jazz Orchestra. Dørene åbner klokken 18.30.

I Musikhuset, Rytmisk Sal, er der venteliste til koncerten med Troels Gustavsen, tidligere Noah,  klokken 20.

Udsolgt er der i Musikhusets Symfoniske Sal, hvor chefdirigent Marc Soustrot byder på 'Tapaskoncert', et smukt anrettet overflødighedshorn af musikalske godbidder. Koncerten gentages fredag 7. maj, hvor der fortsat er billetter. Dørene åbner 19.30.

I Musikhusets Kammermusiksal er der "Saxofonaften" fra klokken 19.30 med saxofonstuderende fra Det Jyske Musikkonservatorium. Koncerten er gratis.

Spillestedet Train åbner med trioen Patina, der præsenteres i samarbejde med Radar. Koncerten er udsolgt.

Radar kan de heldige, som allerede har sikret sig billet, opleve århusianske Abekejser, der blander hiphoppen og jazzens. Koncerten er udsolgt.

2. Biografer

Sådan så det ud til gallapremieren på Thomas Vinterbergs film "Druk" i september 2020. Instruktøren (midten) ses her med de fire hovedrolle indehavere - fra venstre Thomas Bo Larsen, Mads Mikkelsen, Lars Ranthe og Magnus Millang. I mellem tiden har biografterne været lukket og filmen har modtaget en Oscar. Den kan nu genopleves i flere århusianske biografer. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Også biograferne kan nu igen invitere folk ind til filmoplevelser på det store lærred.

I Cinemaxx er chancen der for at se den nu Oscar-vindende Vinterberg-film "Druk". Der er flere danske film på plakaten, nemlig "Retfærdighedens ryttere" og "Lille sommerfugl".

Af udenlandske film kan man købe billet til "Chaos Walking" både i almindelig og 2D Imax-format. Desuden vises "Den anden side", "Minari" og "Promising Young Woman".

For børnene er der repremiere på klassikeren "Bjergkøbing Grand Prix" i en nyrestaureret digital kopi. Desuden vises animationsfilmene "Croods - En ny tid" og "Operation Nordpolen - Tjep på sneeventyr".

I Malling Bio har de to danske film "Retfærdighedens ryttere" og "Lille sommerfugl" på programmet.

Nordisk Films Biografer på Sankt Knuds Torv og Trøjborg fejrer åbningen med billetpriser til 80 kroner og viser de danske film "Druk", "Retfærdighedens ryttere" og "Lille sommerfugl".

For ungerne er der animationsfilmene "Croods - En ny tid" og "Operation Nordpolen - Tjep på sneeventyr" på plakaten.

Biografens udenlandske film er "Chaos Walking" og "Promising Young Woman".

Øst for Paradis viser en lang række film. Publikum kan opleve "Falling", en film af Viggo Mortensen, "Druk" i to udgaver - den ene med engelske undertekster og "Gud eksisterer, hendes navn er Petrunya".

Desuden vises "Sound of Metal", "Til Sama", "Sandheden", "Minari", "De smukkeste år", "Once Were Brothers", "Echo", "Nomadland", "Retfærdighedens ryttere" og "Lille Sommerfugl".

3. Scener

Som leder af en ungdomsbande reagerer Alex mod tilværelsens bedøvende kedsomhed ved at dyrke sine store interesser: vold, stoffer, sex og Beethoven. Oplev kultklassikeren "A Clockwork Orange" på Aarhus Teater. Foto: Anna Marín Schram

Teater Katapult åbner med en urpremiere på egenproduktionen "Insideren". Forestillingen er en intensiv 3D-sanserejse ind i frontallapperne på en af de finansmænd, der har været med til at suge svimlende milliardbeløb ud af de europæiske statskasser -  også kendt som Udbyttesagen.

Det er kort sagt en fortælling om bedrag, genialitet og grådighed, der gør brug af banebrydende 3D-lyd og videoprojektioner.

- Vi har valgt at arbejde med 3D-lyd og et stærkt team af lyddesignere fra blandt andet filmens verden, fordi vi med lyden kan flytte perspektiv og lokation på mange måder. 3D-lyd gør det meget personligt og nært. Man får hovedtelefoner på og kommer virkelig tæt på hovedpersonen; ind i hovedet på ham, rundt om ham … og han kommer til at sidde lige ved siden af dig, beskriver teaterchef Torben Dahl.

Spilleperioden strækker sig frem til og med 14. maj.

Teatret Svalegangen fejrer genåbningen med en urpremiere på forestillingen "Ondskabens Ansigt", en elevatorsatire om penge og magt. Forestillingen er skrevet af den internationalt anerkendte dramatiker Nis-Momme Stockmann direkte til teatrets to skuespillere Anders Brink Madsen og Holger Østergaard, som sammen med Kirstine Hedrup kan opleves på scenen.

Forestillingen vises til og med 20. maj.

Aarhus Teater har forestillinger i to af husets sale. På Store Scene er der premiere på familieforestillingen "Charlie & Chokoladefabrikken". Den kan ses til og med 13. juni.

Studio har premiere på kultklassikeren "A Clockwork Orange", hvor en ung generations voldelige oprør mod samfundet skildres. Det er råt og direkte, når Aarhus Teaters huskunstner, Nathalie Mellbye, iscenesætter og sender publikum ind i den vibrerende ondskab i "A Clockwork Orange". Stykket er nydramatiseret af forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen.

Vises til og med 19. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce