Annonce
Horsens

Overblik: Sådan er tidsplanen for gågade-renoveringens sidste etaper

Renoveringen af gågaden nærmer sig Torvet, hvor de sidste sten skal lægges inden 1. juli 2020. Arkivfoto: Morten Pape
Renoveringen af gågaden i Horsens er opdelt i flere etaper, og som det ser ud lige nu, så overholdes tidsplanen for færdiggørelsen af dem. Sidste sten skal gerne være lagt 1. juli 2020.

Horsens: Tidligere har det lydt, at gågaden i Horsens skulle være færdigrenoveret til julehandlen i 2018, og derefter kom der en melding om, at det blev udskudt til midten af 2019. Så besluttede man at opdele projektet yderligere, så hele gågaden ikke skulle graves op på én gang, og det forlængede projektet med yderligere et år.

Nu er renoveringen nået til midten af Søndergade, og indtil videre bliver tidsplanen faktisk overholdt, når det kommer til det samlede byggeris afslutning, der lyder på sommeren 2020.

- Da vi kom ind i projektet, fik vi en deadline, der lyder på 1. juli 2020, og det gør den stadig, så der er ingen ændringer, lyder det fra Kristian Markvardt, projektleder hos Buus Anlægsgartner A/S, som står for renoveringen.

Firmaet er lige blevet færdig med etape to, der løber fra Hospitalsgade og op på den anden side af Kuben. Eller næsten færdige, i hvert fald.

- Vi mangler kun det ved vandkunsten, hvor vi venter på leverancen af de sandsten, der skal bruges. Ellers er vi færdige med at lægge stenene, og så kommer der en omgang epoxy i fugerne, før selve anlægget er helt færdigt, siger Kristian Markvardt.

Annonce

Tidslinje for gågade-renoveringen

Søndergade - del 1: Fra Skoringen og Granbar mod vest og hen til Corfitz og det gamle rådhus mod øst.
 • Start: Efterår 2018
 • Færdig: Forår 2019

Søndergade - del 2: Fra Hospitalsgade mod vest og hen til Skoringen og Granbar mod øst.

 • Start: Forår 2019
 • Færdig: Sommer 2019

Søndergade - del 3: Pladsen foran det gamle rådhus

 • Start: Sommer 2019
 • Færdig: Efterår 2019

Søndergade - del 4: Fra Eventyrsport og Selected mod vest og hen til Torvet mod øst.

 • Start: Sommer 2019
 • Færdig: Vinter 2020

Torvet - del 1: Selve torvepladsen samt Kippervig

 • Start: Vinter 2019
 • Færdig: Forår 2020

Torvet - del 2: Gågadestrækningen langs Torvet mellem Søndergade og Borgergade samt vejen fra Borgergade og hen til Nørregade/Kattesund

 • Start: Forår 2020
 • Færdig: Sommer 2020

Hele projektet skal efter planen være færdigt 1. juli 2020.

På hsfo.dk kan man se opdelingen på et interaktivt kort i artiklen "Overblik: Sådan er tidsplanen for gågade-renoveringens sidste etaper".

Kilde: Buus Anlægsgartner A/S

Se tidsplanen for gågade-renoveringen her:

 

Nærmer sig Torvet

Etape tre foran det gamle rådhus er påbegyndt for nylig, og desuden er etape fire også gået stille og roligt i gang. Det er et stykke fra Eventyrsport og helt ned til Torvet, og det laves ad to omgange, så Buus Anlægsgartner forstyrrer parkeringsmulighederne langs strækningen mindst muligt.

Derefter venter renoveringen af Torvet, der indtil videre er opdelt i to områder. Kristian Markvardt fortæller dog, at opdelingen er vejledende, da der kan ske ændringer, som vil få dem til at gøre det anderledes. Det samme gælder i forhold til tidsplanen, da beslutningen om den kommende pølsebod på Torvet samt en påtænkt flytning af Beringsøen endnu ikke er afklaret. Begge dele noget, Buus Anlægsgartner ikke selv er herre over.

- Vi må jo afvente de sidste beslutninger, og så længe der mangler nogle afklaringer, kan vi ikke give andet end et foreløbigt billede, siger Kristian Markvardt.

Et udsnit af Buus Anlægsgartners vejledende oversigt over gågade-renoveringen. Placeringen af pølsebod og Beringsøen er ikke endelige beslutninger. Som det fremgår her, skal der renoveres helt op til Nørregade - og på begge sider af Vor Frelsers Kirke. Buus Anlægsgartner A/S oplyser, at der ligger en option i aftalen om ikke at tage det øverste stykke med, men indtil videre har det ikke været på tale at droppe det. Grafik: Buus Anlægsgartner A/S
Indtil videre er Buus Anlægsgartner godt med, når det kommer til at overholde tidsplanen. De afventer dog en leverance af sandsten til vandkunsten, og så mangler epoxyfugerne også stadig på de områder, hvor stenene er lagt, men det er helt efter planen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce