Annonce
Horsens

Tallet stiger stadig i Horsens: Så mange er smittet med covid-19

Der testes på livet løs i disse dage, og i Horsens Kommune er der kommet relativt mange positive svar den seneste uge. Arkivfoto: Morten Pedersen
Antallet af smittede med covid-19 i Horsens Kommune er nu på over 40 per 100.000 indbyggere.

Horsens: Smittetrykket fortsætter med at stige i Horsens Kommune.

Det væsentlige tal at lægge mærke til er, hvor mange der er blevet testet positiv for covid-19 i løbet af den seneste uge, og der viser oversigten fra Statens Serum Institut, at Horsens Kommune mandag nåede op på 37.

Altså 37 smittede den seneste uge, hvilket statistisk betyder, at der er 40,8 tilfælde per 100.000 borgere. Den såkaldte bekymringsgrænse ligger på 20.

Annonce

18 på én dag

Tal fra Statens Serum Institut viser desuden, at tirsdag i sidste uge var dagen med klart flest nye tilfælde i Horsens Kommune.

Her fik 18 af de testede efterfølgende en melding om, at de var smittet med covid-19. Siden har antallet været lavere.

Antal covid-19-positive i Horsens

Statens Serum Institut offentliggør løbende en lang række tal for, hvor mange der er testet positive for covid-19. Her ses det daglige antal af bekræftede tilfælde i Horsens Kommune opgjort ud fra, hvornår man er blevet testet - og altså ikke, hvornår man har fået svar.

Søndag 6. september: 1

Mandag 7. september: 1

Tirsdag 8. september: 18

Onsdag 9. september: 3

Torsdag 10. september: 3

Fredag 11. september: 7

Lørdag 12. september: 4

Det er disse syv dage, der medregnes i den seneste opgørelse, hvor Horsens Kommune lander på 37. I dagene op til - fra 2. til og med 5. september - blev der ikke registreret nye smittede i Horsens Kommune.

Langt de fleste prøvesvar fra dem, som blev testet søndag 13. september, er ikke kommet med i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Her skal det dog tilføjes, at der nødvendigvis ikke er kommet svar på alle tests fra weekenden, da resultaterne kan være op til 72 timer undervejs, og Statens Serum Institut offentliggør sine nyeste tal hver dag klokken 14.

Annonce

Lokale restriktioner

Fredag i sidste uge var første dag, hvor Horsens Kommune nåede over den såkaldte bekymringsgrænse, og man begyndte at kigge på, om der skulle laves yderligere restriktioner ud over de landsdækkende som for eksempel er mundbinds-kravet i offentlig transport.

Man gjorde i første omgang ikke noget, men søndag kunne borgmester Peter Sørensen (S) fortælle, at Styrelsen for Patientsikkerhed havde bedt Horsens Kommune om at intensivere kommunikationen ud til borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Og at plejepersonale nu skal testes hver 14. dag, hvilket man er begyndt med i denne uge. Endnu har der ikke været smittetilfælde på plejehjemmene.

Siden udbruddet med coronavirus er 106 borgere i Horsens Kommune blevet testet positive for covid-19, mens 27.536 er blevet testet.

Samtlige af Horsens' fem nabokommuner har smittetryk på under 20 positive tests per 100.000 indbyggere.

Hedensted Kommune ligger højest med 17,1 efterfulgt af Silkeborg og Ikast-Brande med henholdsvis 16,0 og 12,1. I Odder Kommune er man på 8,8, og Skanderborg er i på 3,2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce