Annonce
Horsens

Overblik: Politikerne og de 15 millioner budget-kroner

Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: Årets budgetforhandlinger i Horsens Byråd startede fredag og fortsatte hen over weekenden.

Byrådspolitikerne kan glæde sig over, at de modsat mange andre kommuner starter med et plus på bundlinjen.

Modsat er der ikke mange penge at rutte med, i alt 15 millioner kroner, så man må forvente et forlig, der fokuserer på den nære velfærd og videreførelse af de overordnede linjer, der allerede er lagt.

Vi har naturligvis beskrevet en række af partiernes forslag til forhandlingerne - her er overblikket:

Dansk Folkeparti:
DF: Ikke-rituelt kød skal kunne tilvælges

Enhedslisten:
Forslag: Kommunen skal betale efterskoleophold for ghetto-børn

Konservative:
K i Horsens: Lad private bygge deres egne huse i Ny Havnegade

Socialdemokraterne:
Det vil S have i budgettet: Børnehaver, bystrand og bybusser uden for bygrænsen

SF:Politiker: Vi skal bruge penge på at bekæmpe Horsens' vilde katte

Venstre:
Virksomheder skriger på arbejdskraft - kampagne skal tiltrække medarbejdereVenstre: Horsens skal brandes med Vitus Bering-statue og havnebad

Liberal Alliance:
Tour de France skal til Horsens - hvis det står til dette parti

Borgmester Peter Sørensen:
Borgmesteren: Vi skal i gang med at planlægge vejen fra Bjerrevej til havnen nu

Horsens Folkeblads politiske journalist Thomas Schütt har skrevet denne analyse til årets forhandlinger:
Et budget uden waouw-effekt - men følg med alligevel

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce