Annonce
Horsens

Få overblikket: KulisseLageret fejrer jubilæum med bands fra spillestedets 25 års historie

Jeppe Vind og hans hold på KulisseLageret er godt gang med at stable efterårets fødselsdagsprogram på benene. Arkivfoto: Søren E. Alwan
25 år gamle KulisseLageret er godt i gang med at fylde efterårets spilleplan ud.

Horsens: KulisseLageret fylder 25 år i år, og spillestedet i Horsens er godt i gang med at få ønsker opfyldt til sit efterårsprogram.

I efteråret markerer KulisseLageret bl.a. sit jubilæum med en allerede offentligjort koncert med Benal den 22. november, og derudover har koncerter med Barselona og Baal været kendt et stykke tid.

Nu er der imidlertid kommet flere nye navne til, fortæller spillestedsleder Jeppe Vind.

- Vi regner med, at vi har hele programmet på plads, inden vi går på sommerferie, og vi har bud ude, som vi afventer svar på. Enkelte kunstnere skal koordinere med udgivelse af nyt materiale og få deres turnéplaner til at gå op.

- Derudover har vi et par koncerter i Hard Rock Horsens-regi, en enkelt eller to metalkoncerter og jam sessions undervejs, siger Jeppe Vind.

Annonce

Baal genopstår

For KulisseLageret er en grundidé med efterårets koncertplan at gribe fat i nogle af de navne, der i tidens løb har været med til at definere dansk musik og dermed spillestedet selv.

Et markant bidrag i den henseende er gendannede Baal, som spiller den 15. november, mens et af de horsensianske navne, som har en lang romance med KulisseLageret, er Esben Kronborg. Sangsmeden er på vej med nyt album, og det lokale spillested bliver formentlig en af de første scener, han besøger med sangene derfra.

Det er dog ikke kun i kælderen under Horsens Ny Teater, at KulisseLageret har en finger med i musiklivet. Spillestedet er en drivkraft i skabelsen af den ny Horsens-festival Wall of sound på Fængslet, som til september finder sted for anden gang i år, og Vind og co. står også bag koncerter andre steder i byen. Senest er Hush og guitarikonet Aske Jacoby føjet til programmet, og de skal spille i Sønderbro Kirke, som KulisseLageret samarbejder med om koncerten den 6. november.

I faktaboksen får du overblik over alle de navne, der indtil videre er kommet på plakaten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce