Annonce
Horsens

Over 50 smittede på Lindehøj: Og nu er endnu et plejecenter ramt af coronavirus

Besøgsforbud som dette er også indført på Præsthøjgården. Det er en del af den faste procedure ved corona-smitte. Arkivfoto: Mette Graugaard
20 beboere og 31 medarbejdere på plejecentret Lindehøj er konstateret smittet med covid-19, og nu er der også et mindre udbrud på Præsthøjgården.
Annonce

Horsens: Smitten med covid-19 har bredt sig yderligere på plejecentret Lindehøj i Horsens.

Seneste status, som er fra tirsdag eftermiddag, lyder på, at 31 medarbejdere og 20 beboere er testet positiv for covid-19, siden udbruddet begyndte i midten af december.

Borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) fortæller, at 13 af medarbejderne er tilbage på arbejde efter at være erklæret raske igen, men af hensyn til personfølsomme oplysninger kan han ikke give en status på de 20 beboere.


Det er omfattende og en hård omgang for alle. Det har stået på siden før jul, så det tager på kræfterne hos både personale, beboere og pårørende, men der arbejdes stadig koncentreret og professionelt med det.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Det er omfattende og en hård omgang for alle. Det har stået på siden før jul, så det tærer på kræfterne hos både personale, beboere og pårørende, men der arbejdes stadig koncentreret og professionelt med det. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, og det gør vi også, siger Peter Sørensen.

Annonce

Alvorligt hver gang

Da Folkebladet senest fik en status 30. december, lød den på smitte hos 11 beboere og 17 medarbejdere.

Borgmesteren kalder det alvorligt, hver gang et plejehjem rammes, og påpeger desuden, at det er umuligt at tro, at man helt vil kunne undgå at holde smitten ude af kommunens plejecentre.

- Vi er langt fra den eneste kommune, hvor det er sket, og det er svært at håndtere sådan en pandemi, når den først er kommet ind. Det kan vi se i Aarhus, lyder det fra Peter Sørensen med reference til plejecentret Demenscentrum i Aarhus, hvor over 40 medarbejdere og over 20 beboere er konstateret smittet.

- Derfor er vi – når det sker – straks i dialog med myndighederne, og der er nogle helt klare retningslinjer, som træder i kraft, men på trods af det er det svært at sikre sig mod spredning. Nogen gange ses en smitte først efter nogle dage, og det særlige ved pandemien her er jo, at man kan gå rundt uden at vide, at man er smittet, siger Peter Sørensen.

Annonce

Udbrud på Præsthøjgården

Ud over udbruddet på Lindehøj er der også sket et foreløbigt mindre på plejecentret Præsthøjgården.

Tre borgere og tre medarbejdere er konstateret smittet med covid-19 over en periode på de seneste par dage.

- Også her træder der et system i kraft, der blandt andet begrænser den direkte kontakt for at undgå yderligere smitte, siger Peter Sørensen, som endnu ikke kan give en melding på, om smitten her er inddæmmet.

Annonce

Tre plejecentre i kommunen

Præsthøjgården bliver det tredje plejecenter i kommunen, hvor der er konstateret smitte efter Lindehøj og Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup.

Statens Serum Institut offentliggjorde tirsdag en status over smitte på plejehjem, der viser en pæn stigning hen over jul og nytår.

Således var der i sidste uge smitte blandt beboere på 120 af landets plejehjem mod 60 i uge 50 midt i december. Antallet af smittede beboere var også fordoblet fra at være 219 i uge 50 til at være 441 i sidste uge.

I alt i hele coronapandemiens tid har der været 2505 konstaterede tilfælde blandt plejehjemsbeboere, og der har været 523 dødsfald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce