Annonce
Horsens

Ove Jensens Allé skal opgraderes til ringvej

Trafikken bliver naturligt øget på Ove Jensens Allé, når den bliver en del af ringvejssystemet. Her ses linjeføringen på den cirka fem kilometer etape to og tre af Ringvej Syd fra Bjerrevej via Bollervej til Sydhavnen. Foto: Horsens Kommune
Virksomheders adgang til vejen skal begrænses for at få trafikken til at flyde på Ove Jensens Allé, når den bliver en del af ringvejssystemet. Afdelingsleder i kommunen beroliger beboerne i Klondyke. - Vi rører ikke jeres huse.
Annonce

Horsens: Trafikmængden vil naturligt stige på Ove Jensens Allé, når den om nogle år bliver en del af det nye ringvejssystem.

Forventningen er, at der til den tid vil køre cirka 8000 biler i døgnet på strækningen mellem Bollervej og Ove Jensens Allé.

Etape to og tre af Ringvej Syd, cirka fem kilometer fra Bjerrevej via Bollervej til havnen, rammer Ove Jensens Allé omkring det sted, hvor virksomheden BG Stone i dag har til huse. For at lette bilernes flow på vejen ind mod byen vil kommunen benytte det samme greb, som også er brugt i forbindelse med opgraderingen af Langmarksvej.

- Der er i dag rigtigt mange virksomheder, der har direkte adgang til Ove Jensens Allé, og det skal vi have ryddet lidt op i. Færre får direkte adgang til vejen, og det skal vi have en dialog med erhvervshavnen om, når vi får lidt mere normale tilstande, siger Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i kommunens afdeling for affald og trafik.

Der er i dag rigtigt mange virksomheder, der har direkte adgang til Ove Jensens Allé, og det skal vi have ryddet lidt op i.

Allan Lyng Hansen, afdelingsleder, Horsens Kommune

Annonce

Går i gang til næste sommer

Allan Lyng Hansen vurderer, at anlægsarbejdet formentlig går i gang til næste sommer og ikke i sommeren i år, som det ellers var håbet hos borgmester Peter Sørensen (S), da et flertal i byrådet i sommeren 2019 blev enige om, at ringvejsprojektet skulle fremrykkes.

Allan Lyng Hansen kan ikke pege på konkrete ting, der forhindrer et første spadestik om få måneder.

- VVM-undersøgelsen, der skal kortlægge linjeføringens mulige konsekvenser for naturen, er i gang, og når den er færdig, kommer den i offentlig høring. Det sker formentlig lige efter sommerferien, siger han.

Vej- og trafikafdelingen har tidligere sagt, at man anbefaler, at arbejdet med begge etaper af vejprojektet går i gang på samme tid. Broerne ved Bollervej og Klokkedalsvej er det første, man går i gang med, fortæller Allan Lyng Hansen.

"Ved at tage hul på begge etaper samtidig kan vi grave jord væk på de strækninger, hvor vejen skal sænkes og bruge det til at hæve vejen ned mod fjorden, hvor den skal bruges til klimasikring", lød det i sommeren 2019 fra afdelingslederen.

Fra Bjerrevej og forbi boligområderne Tyrstedhøj, Hyrdetasken og Skovbrynet sænkes vejen sænkes fire-seks meter under terræn for at mindske støjen. Ringvejen føres under Bollervej, og der etableres et såkaldt hanke-anlæg som tilslutning til Bollervej.

Sammen med vejen etableres der gang- og cykelstier på hele strækningen. Klokkedalsvej og adgangsvejen til Uth Spejderhytte føres over vejen på broer. Bollerstien føres under vejen i en tunnel.

Annonce

- Vi rører ikke Klondyke

I reportagen i denne avis fra Klondyke, det lille samfund af små huse på Ove Jensens Allé, bliver der udtrykt bekymring over, hvad den kommende dæmning over Bygholm Å, der er en del af ringvejen, vil betyde for Klondyke.

Hvordan får vi vores både ud i fjorden? Bliver Klondyke til en sø med lavt vand?, lyder spørgsmålene. Ifølge Allan Lyng Hansen er der ikke den store grund til bekymring.

- Jeg kan ikke umiddelbart se, hvordan dæmningen vil påvirke vandet omkring Klondyke. Slusen vil jo altid stå åben. Det er kun ved højvande, at der bliver lukket, siger han.

- Vi rører ikke ved Klondyke, men det er klart, at man nok vil mærke, at der kommer mere trafik på vejen og dermed også mere støj, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens spillede pænt i Brøndby - men Jonas Dals tropper var tandløse

Hedensted

Skoleleder efter forfærdelig ulykke under udflugt: - Vi kunne ikke have gjort noget anderledes

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

AC Horsens

AC Horsens har flest sejre mod Brøndby, men Jonas Dal skruer ned for ambitionerne

Annonce