Annonce
Horsens

Our's lagt i Graven - for snart skal bygningen rives ned

Det nu lukkede værtshus Our's i Graven 16 i Horsens - set fra Nørregade-vinklen. Værterne lukkede stedet med et brag af en fest for to uger siden, fordi bygningen skal rives ned. Our's fik fem et halvt år i Graven. Foto: Morten Pape
Værtshusen Our's i Graven lukkede og slukkede med et brag af en fest, fordi bygningen i nr. 16 skal rives ned. De eksakte planer for bygningen - og nabohusene - ønsker ejeren endnu ikke at afsløre.

Horsens: Det er slut med bajere, shots og lyden af terninger i raflebægre på værtshuset Our's i Graven 16 i Horsens.

Efter fem et halvt år lukkede ejerduoen Tonny Halvor Hansen og Søren Mikkelsen med manér og farvelfest for to uger siden.

Bygningen skal rives ned, har Our's-bagmændene oplyst i et Facebook-opslag.

- Det var ingen overraskelse. Det har vi vidst fra starten, og vi lukkede med et brag af et fest. Vi går faktisk herhenne nu, lød det fra Tonny Halvor Hansen, da Folkebladet fangede ham på telefon i denne uge.

En pæn del af Graven - fra nummer 10 til 20 - ejes af KJ Byg og Boligudlejning ApS ved Kenn Jacobsen.

Folkebladet har været i takt med ejeren, men han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at løfte sløret for planerne. Heller ikke hvor meget der skal rives ned.

Graven - en historisk gade

Graven mellem Søndergade og Nørregade i Horsens blev gågade tilbage i november 1968.

Den har været en del af den gamle bykerne i Horsens - Vestre Stadsgrav lå dér.

Graven blev den første asfalterede gade i byen i 1912.

I mange år har Graven været præget af specialbutikker, men i de senere år har billedet været mere broget med flere cafeer, fast food-steder, vaffelbageri og andet. En del har haft kun haft kort levetid i gaden.

Mangt en festglad horsensianer vil huske værtshuset 12'eren, der var et yndet "vandingshul" midtvejs i Graven i 1970'erne og 80'erne. I 90'erne blev stedet til East End.

Jacob Steentoft åbnede natklubben Etzo i 2001. Den blev 1. januar 2007 overtaget af Lonnie Jensen og Heine Larsen og omdøbt til Koks By Night. Ikke så længe efter lukkede natklubben.

Det gamle 12'eren har stået tomt i en årrække.

I tæt samhørighed med 12'eren lå i en periode 13'eren - som egentlig havde hjemme i Graven 16 - og det er på den adresse, Our's har haft til huse siden 29. november 2013. For et par uger siden lukkede værtshuset så, fordi bygningen skal rives ned.

Hjemsted for 12'eren

Graven 16 har i mange år hængt tæt sammen med nabobygningen mod højre, hvor det kendte værtshus 12'eren lå i sin tid. Efter diverse navneskift og et par forsøg med natklub har bygningen ligger ubenyttet hen i en årrække, og det er nærliggende, at den også rives ned.

Kenn Jacobsen ejer også nummer 10, 18 og 20. I nummer 18 har Amore Pizza hjemme i stueplan, og i nummer 20 op mod Nørregade ligger vandpipestedet Café Oxygen.

Tonny Halvor Hansen slår fast, at han og makkeren - reelt deres respektive familier - har haft en god tid med Our's.

- Det har været fem et halvt gode år. Vi har ingen tanker om noget andet nu og her. Vi har hele tiden haft almindeligt job ved siden af, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce