Annonce
Horsens

Otteårig glemt i sfo efter lukketid

- En fejl i lukkeproceduren betød, at en kun otteårig dreng mandag 19. april blev overset og glemt i sfo'en på Horsens Byskoles afdeling Fussingsvej. Den ansvarshavende pædagog tog hjem, uden at opdage drengen, som sad og spillede computer i i sin klasse. Arkivfoto: Morten Pape
En kun otteårig dreng blev mandag 19. april glemt i sfo'en på Horsens Byskoles afdeling Fussingsvej. Den ansvarshavende pædagog havde overset ham og var gået hjem uden at tjekke drengens klasselokale.

Horsens: Forestil dig at du sidder fordybet i dit yndlingscomputerspil, måske på din arbejdsplads eller en netcafé. Timerne flyver, uden du ænser noget omkring dig, og langsomt bliver de omkringliggende lokaler tømt, og lyden af glade stemmer forstummer. Til sidst er du helt alene. Forestil dig så, at du er otte år gammel.

Det var præcis det, der skete for en kun otte år gammel dreng fra specialklasserne på Horsens Byskoles Afdeling Fussingsvej. Mandag 19. april blev han glemt af den pædagog, som havde lukkevagten i sfo’en, og efterladt mutters alene på skolen.

Folkebladet har været i kontakt med drengens mor, som fortæller, at hendes søn heldigvis sad fordybet i sin computer og derfor først opdagede, at han var blevet glemt, da hun stod ved siden af ham. Men sidenhen har han ikke været i skole, da han ifølge moren er bange for at blive glemt igen. Moren ønsker ikke at stå frem med navn og billede af hensyn til hendes søn.

Annonce

Ringede forgæves

Det var en trafikprop i Horsens, som forsinkede moren på vej til at hente sin søn i sfo’en på Fussingsvej. Hun forsøgte flere gange at komme i kontakt med sfo’en for at sige, hun var forsinket. Ifølge moren ringede hun tre gange mellem cirka halv fem og kvart i fem, hvor sfo’en lukker, men fik hver gang telefonsvareren.

Hun ankom til skolen lidt i fem og blev mødt af slukket lys og låste døre, kun havedøren i hendes søns klasse var lukket, men ulåst, og da hun fik lirket døren op, fandt hun sin søn siddende bagerst i lokalet helt alene.

Annonce

Det må bare ikke ske

Folkebladet har henvendt sig til skolens leder, Anette Leonhard, for at få en kommentar til, hvordan dette kunne ske. Hun har imidlertid ikke svaret på henvendelsen. Derimod er avisen blevet kontaktet af kommunens kommunikationschef, som i stedet for skolelederen har henvist avisen til skolechef Henrik Kallestrup, som gerne vil udtale sig.

- Jeg har modtaget en redegørelse over forløbet fra skolens ledelse, som bekræfter, at moren har forsøgt at komme i kontakt med skolen, fordi hun var forsinket, men uden held. Da hun kommer frem, sidder drengen alene i et rum og spiller computer, altså har personalet forladt ham, erkender skolechefen.

- Man har kigget til drengen flere gange og vidste, han var der, så der er en lukkeprocedure, som ikke er blevet overholdt. Man skal have kontakt med forældrene, når de henter børnene, og det er ikke sket her. Det er en procedurefejl, lukkevagten har ikke fået krydset drengen af, forklarer skolechef Henrik Kallestrup, som understreger:

- Det er en fejl, man skal undgå. Det skal bare ikke ske.

Annonce

Kunne ikke ringe skolen op

Ud over at den otteårige dreng altså er blevet glemt af lukkevagten, så har det heller ikke været muligt for moren at komme i kontakt med sfo’en på de telefonnumre, som skolen oplyser på sin hjemmeside. Ligeledes en klar fejl, lyder det fra Henrik Kallestrup

- Man kan godt ringe til sfo’en. Der står en telefon i rummet. Vi følger nu op på, at den virker normalt, så man kan komme i kontakt med dem. Moren oplyser, at hun har ringet, og når den ikke er blevet taget, er det også en fejl.

Der er altså sket flere fejl i den uheldige sag, og det skal ikke ske igen, forsikrer skolechefen, der har sat en række initiativer i gang, han understreger desuden, at skolens ledelse beklager situation dybt.

- Skolen undskylder det, de er rigtig kede af den her episode. Der vil nu blive afholdt et fællesmøde for medarbejderne, hvor der bliver samlet op på reglerne for ind- og udtjekning. Hele lukkeproceduren vil blive indskærpet og strammet op, forsikrer han.

Som en del af den nuværende lukkeprocedure skal den sidste voksne, inden hun eller han går hjem, tjekke alle vinduer, døre og garderober og gå en fysisk runde for at sikre, at der ikke sidder børn i lokalerne. Men efter episoden er der nu nye procedurer på vej.

- Børnene skal være krydset ind senest klokken 14, og de skal krydses ud, når de bliver hentet. Derudover bliver alle børn samlet klokken 16, hvor man laver et fælles overblik. Er der stadig børn kl. 16.40 - fem minutter inden lukketid - skal forældrene kontaktes, og hvis man ikke kan komme i kontakt med forældre, så venter man sammen med børnene, indtil man har kontakt til forældrene, fortæller skolechefen.

Han peger dog trods alvoren på, at hændelsen er en enlig svale.

- Heldigvis har vi kun det her ene tilfælde, og hvis man havde overholdt den nuværende lukkeprocedure, så var drengen også blevet fundet. Men nu skærper vi proceduren, og jeg har sendt reminder ud til alle skoler og bedt dem tjekke, at de har de rigtige procedurer, og at forældrene ved, hvordan man kan komme i kontakt med skolen, forklarer Henrik Kallestrup.

- Kan du garantere, at det her ikke sker igen?

- Jeg kan garantere, at skolen tager det her meget seriøst, og vi som kommune tager det her seriøst. Skolen undskylder det meget, og der er nu et tillidsarbejde, der skal genoprettes mellem forældre og skole. Man skal selvfølgelig være tryg ved at aflevere sit barn, slår han fast.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Entreprenør leverer rekordhøj omsætning og indtjening: Med glade medarbejdere følger tilfredse kunder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Borgerne på Sverigesvej reagerer: Folk har for meget fart på ned ad bakken

Navne For abonnenter

Jimmy droppede frisk-fyr-facaden og mærkede efter: Jeg står bedre her på jorden nu

Hedensted

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Sport

Gammel topbokser omtalt som død ved en fejl: - Det var en flot nekrolog. Den må I gerne bringe igen, når jeg er død

Horsens

Før lå her en losseplads: Nu er Horsens nye grønne åndehul klar til indvielse

Leder For abonnenter

Folkefest i Parken: Danmark lever. Vi skal videre

Horsens

Oversigt: Her kan du være med til at sende heksen til Bloksbjerg

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Syv buttede babyer og syv røde pølser på vej til Campus

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Navne

Teknisk direktør tager over som kommunaldirektør i fire måneder

Horsens For abonnenter

Borgmester slår fast: Byggeri af spejderhus ved Nørrestrand er ikke udtryk for en glidebane

Horsens

Så fik politiet nok: Spritbilist mistede sin varebil

Annonce