Annonce
Horsens HK

Othilia står foran sit store gennembrud

Othilia Christensen har fået en fin start i Horsens Håndboldklub. Hun var med i ligaen i Skanderborg og Silkeborg og kender niveauet. Foto: Søren Gylling.
Den tidligere Skanderborg-spiller er en vigtig brik i HH's forsvar til premieren i Aarhus på lørdag.
Annonce

Horsens: En af de nye HH-spillere Othilia Christensen står foran sit gennembrud i dansk kvindehåndbold. Hun er en målfarlig bagspiller, men endnu vigtigere er hun en klippe i Horsens HK's forsvar.

Efter seks år i Skanderborg og halvandet år i Silkeborg/Voel er hun klar til det helt store gennembrud.

- Jeg fik aldrig det store ansvar i min tid i Silkeborg. Det er jeg klar til at tage nu, siger Othilia Christensen.

Sammen med Melissa Petrén og Frederikke Gulmark er hun en effektiv bagspiller, der har skabt et glimrende angrebsspil i HH. Der bliver afsluttet og scoret på et højt niveau. HH's største problem før premieren er forsvaret.

- Vi starter mod Aarhus, der netop har slået Silkeborg-Voel med fire mål i pokalen. Jeg mener, vi har en god chance mod begge hold. Aarhus er stærk i angrebet, men de har ikke det bedste forsvar - lidt lige os, siger hun.

Othilia Christensen startede sin håndboldkarriere i Hjortshøj/Egå i Skæring. Hendes far Jørgen Christensen var fodboldspiller i Fasterholt, Herning, Ikast og Brande, men bor nu i Skæring. Moderen har ikke en sportskarriere bag sig, men er en enorm støtte. Der er fuld opbakning fra forældrene, men faderen kommer ikke på lørdag. Han skal passe sin egen motion. Han er ude at cykle.

- Hvis jeg får en god sæson, bringer vi os i sikkerhed uden problemer, og jeg udvikler mig i både forsvar og angreb.

Othilia Christensen

Annonce

Tiden i Skanderborg

- Da jeg spillede i Skanderborg, var vi med i ligaen. Vi havde et meget ungt hold. Jeg forstår ikke, at vi kun fik fire points. Jeg var skadet noget af tiden og spillede samme plads som Kristina Jørgensen. Ser du på spillerne, er der mange, der er kommet videre i ligaen. Laura Damgaard, Trine Knudsen, Kristina Jørgensen og Annika Jakobsen er blot nogle af dem, men jeg tror, Skanderborg får det svært i denne sæson.

- Jeg skal vænne mig til en ny måde at dække op på, men jeg har altid fyldt godt i et forsvar. Jeg kender niveauet i ligaen, og jeg kan ikke forestille mig, at vi kommer i nedrykningsfare. Jeg mener, at vi har et godt hold, og vi har niveauet til at spille med, siger Othilia Christensen, der har læst jura i tre år og ændrer sine studier en smule, så hun får tid til håndbold på topplan og studierne på samme tid.

Hun er single. Der er ikke tid til en kæreste i det tætpakkede program i øjeblikket, men hun er meget begejstret for sin nye klub og kammeratskabet med de nye holdkammerater. Det fungerer meget fint.

- Hvis jeg får en god sæson, bringer vi os i sikkerhed uden problemer, og jeg udvikler mig i både forsvar og angreb, siger den sympatiske Aarhus-pige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce