Annonce
Kultur

Orkester-jubilæum udsat

14. maj skulle Brande Amatør Orkester have fejret 40-års jubilæum med en koncert i RemisenBrande, men jubilæumskoncerten må vente. Arkivfoto: Mikael Lund
Brande Amatør Orkester må vente til april næste år med at fejre 40 års jubilæum.

Brande: 14. maj skulle Brande Amatør Orkester have fejret orkestrets 40-års jubilæum med en jubilæumskoncert i RemisenBrande, men koncerten er udsat til næste år, nærmere bestemt 23. april 2021. Årsagen er naturligvis corona-situationen.

Koret Swing Singers skulle også have medvirket ved jubilæumskoncerten, som skulle omfatte en hel del nye numre, men siden starten af marts har man ikke kunnet mødes for at øve, og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbig. Samtidig er en stor del af både kor- og orkestermedlemmer i den ende af alders-skalaen, der er ekstra udsat, så derfor endte det med en udsættelse.

- Det giver ligesom lidt sig selv, siger orkestrets dirigent, Jan Glud Østergaard, der vælger at se det positive i situationen:

- Vi får god tid til at finpudse tingene!

Han kan også glæde sig over, at den solotrompetist med en fortid i Det kongelige kapel, der skulle have sat lidt ekstra kolorit på jubilæums-koncerten, har givet tilsagn om at troppe op til næste år.

Med en enkelt undtagelse sidst i marts er det lykkedes orkesteret at gennemføre de planlagte koncerter i år. Ud-over de to nytårskoncerter i samarbejde med Ikast-Brande Musikskole omfatter det koncerter på Fuglsangsøcenteret i Herning og Kastaniehaven i Give, som begge efterhånden er ved at have udviklet sig til årligt til-bagevendende traditioner, samt en koncert på Mødestedet i Grindsted lige inden alt blev lukket ned.

På den konto har orkesteret samlet set optrådt for ca. 2000 mennesker i år, oplyser Jan G. Østergaard.

Om alt går vel, tages der hul på en ny sæson – og dermed forberedelserne til den udskudte jubilæumskoncert – i den første uge af september. Det gælder både for Brande Amatør Orkesters og Swing Singers’ vedkommende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce