Annonce
Debat

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Niels Sørensen. Privatfoto

Læserbrev: Igennem nogen tid har jeg forsøgt at få nogle svar fra Odder Kommune. Jeg har spurgt såvel forvaltning som en række politikere, men ingen har indtil videre villet/kunnet svare.

Mine spørgsmål er ellers ret enkle:

1. Hvem er initiativtager til at foreslå rammerne i område C.5.1 i Hou (Alexandra Plads) ændret i forslaget til den nye kommuneplan?

Annonce

2. Hvilken begrundelse er blevet givet for at medtage rammeændringerne i kommuneplanforslaget?

3. Hvis svaret på spørgsmål 1 er "forvaltningen", vil jeg gerne vide, hvem der er ansvarlig for at forslaget er medtaget, og hvor de har deres inspiration fra.

Når svarene er interessante, er det, fordi et tidligere projekt med en voldsom udvidet udnyttelsen af rammerne blev forkastet af kommunalbestyrelsen, godt et år før fremlæggelsen af kommuneplanforslaget. Dette skete med henvisning til, at projektet var for stort/for højt og ikke indpasset i det lokale miljø, samt at der var massive lokale protester imod.

Med ændrede rammer på området i kommuneplanforslaget gives der nu mulighed for netop et projekt af et omtrentlig omfang som det, der tidligere blev forkastet.

Derfor er det interessant, hvilke politikere der på trods af modstanden og den tidligere byrådsafgørelse har foreslået, at rammerne på området ændres i kommuneplanlægningen. Hvis ændringen vedtages, vil det jo netop åbne for, at den - ellers afviste - store udnyttelse af om-rådet kan gennemføres.

I fald forslaget er medtaget på baggrund af et politisk initiativ, kan man jo undre sig over den politiske tonedøvhed hos forslagsstilleren.

I fald forslaget er medtaget på baggrund af et politisk initiativ, kan man jo undre sig over den politiske tonedøvhed hos forslagsstilleren.

Hvis initiativtager er ”forvaltningen”, kan man jo ligeledes undre sig over tonedøvheden, men samtidig må man forvente, at forslaget er ”clearet” med den politiske top i kommunen.

Hvis det ikke er tilfældet, vil det jo tendere magtfordrejning, og det er vi forhåbentlig ikke ude i!

Under alle omstændigheder vil begrundelsen for ændringen være interessant for mange.

Odder Kommune gjorde meget lidt ud af at informere konkret om de ændringer i de enkelte lokalområder, der er foreslået i den nye kommuneplan.

Chancen/risikoen er, at ændringerne af rammerne for ét konkret område ud af flere hundrede vil gå under radaren og blive vedtaget af byrådet som den nye kommuneplan uden væsentlig offentlig debat. Dermed har man forhindret, at netop udnyttelse af området kan blive genstand for en lokal debat i en senere lokalplan.

Og på trods af, at kommuneplanen ikke er vedtaget endnu, har man allerede udarbejdet forslag til lokalplan med de nye udvidede rammer for området indarbejdet!

Hvis formålet har været taktisk for at fremme projektet, er det vellykket, men ordentlighed er der ikke tale om!

Annonce
Erhverv For abonnenter

Michael Mortensen fordobler indtjeningen i en vifte af 25 selskaber: - Vi går efter synergier

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce