Annonce
Horsens

Ordblinde får diskret hjælp på jobcenteret

- Det er fedt, hvis noget så enkelt som dette hjælpemiddel kan udbredes, siger Svend Erik Langberg (t.v.), der håber, at andre jobcentre, A-kasser og samarbejdspartnere vil følge trop. Her ses han med Jannick Valentin fra Jobcentrets IT-Support. Foto: Per Algreen

Horsens: Jobcenter Horsens har nu som - formentlig - det første jobcenter i landet grebet muligheden for at opsætte en arbejdsstation med læse- og skriveværktøjet CD-ORD. Her kan folk, som er i job, og ledige få hjælp til at skrive eller redigere deres CV, jobansøgning eller andre skrivelser til jobcentret.

Skiltene til arbejdsstationen er diskret placeret, og det er der en grund til.

- Selv om der bliver talt meget om ordblindhed i dag, er det stadig et tabubelagt emne, som ingen ønsker at skilte med. Arbejdsstationen og skiltene til den er derfor placeret så diskret som muligt, ligesom der er hængt hørebøffer op, så borgerne helt ugenert kan lytte sig til instruktionsprogrammet uden at skulle spørge om hjælp, oplyser job- og karriererådgiver Svend Erik Langberg i en pressemeddelelse.

Arbejdsstationen i Jobcenter Horsens kan benyttes mandag-onsdag fra kl. 9 til 15, torsdag fra kl. 9 til 17 og fredag fra kl. 9 til 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

HIC

Mestrene satte HIC på plads

Annonce