Annonce
Hedensted

Optiker og tøjbutik lukker på grund af coronavirus

Jan og Malene Friis driver sammen seks optikerbutikker, der nu lukker indtil videre på grund af coronakrisen. Arkivfoto: Morten Pape
Friis Optik lukker seks butikker af hensyn til de ansatte og kunderne, men vil opretholde akutte betjeninger og sikre kunderne linsevæske. Cool i Juelsminde er også lukket.
Annonce

Hedensted/Juelsminde: Fra i morgen lukker Friis Optik deres butikker Horsens, Brædstrup, Skejby, Hedensted og Juelsminde.

Også tøjbutikkken Cool i Juelsminde, der sælger tøj til børn, unge og kvinder, satte torsdag aften et lukket skilt i vinduet.

Dermed er de første detailbutikker i Hedensted og Juelsminde lukket midlertidigt som følge af coronakrisen.

- Den seneste uge har vi ikke udført synsprøver eller kontaktlinsekontrol af hensyn til vores kunder og ansatte. I takt med at kundestrømmen er faldet, har vi taget konsekvensen og valgt at lukke butikkerne, siger Jan Friis, der sammen med sin søster ejer de seks butikker.

De to butikker i Horsens vil holde åbnet lørdag af hensyn til de kunder, der ikke har fri på hverdage. Jan Friis understreger, at man kan kontakte optikerkæden på telefonen ved akutte henvendelser, eller hvis man mangler linser eller væsker.

- Vi lader ingen af vores kunder i stikken. Mangler man noget, eller står man i en akut situation med ødelagte briller, så finder vi en løsning på det. Vi får stadigvæk varer fra vores leverandører og har adgang til værkstedet, understreger Jan Friis.

I alt 28 medarbejdere i de seks butikker bliver sendt hjem med hjælp fra en af regeringens hjælpepakker.

- Der er ingen tvivl om, at hjælpepakkerne er en hjælp, men det kommer til at koste os på den lange bane. Men det kommer det til at gøre for alle. Vi vil gerne være solidariske med vores kolleger, så det har også spillet ind i beslutningen, siger Jan Friis.

Annonce

Cool lukker

Niels Pedersen fra Cool har butikker både i Juelsminde og Vejen og i takt med, at flere og flere butikker lukkede i Vejen, tog han beslutningen.

- Vi lukker i Juelsminde, fordi vi lukker i Vejen. Mange butikker i Vejen er lukket, og vi følte derfor, det var nødvendigt også af hensyn til vores personale og kunderne, siger Niels Pedersen, der også har oplevet faldende omsætning i butikkerne.

Han sender fire fastansatte og fire deltidsansatte hjem.

Indtil videre har de fleste andre detailbutikker i Hedensted og Juelsminde fortsat åbent, mens mange butikker i Tørring er lukket for personlig betjening og kun bringer varer ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce