Annonce
Horsens

Optaget er fordoblet: Nye elever strømmer til sportscollege

53 nye elever begynder på Sportscollege Horsens er sommerferien. Det er dobbelt så mange, som der plejer. Arkivfoto
Særlig stor interesse for pigefodbold har medvirket til, at Sportscollege Horsens tager imod dobbelt så mange elever, som det plejer, efter sommerferien.

Horsens: Der bliver rift om pladserne i omklædningsrummene, når eleverne på Sportscollege Horsens møder ind efter sommerferien.

Da begynder nemlig et hold elever, som er langt større, end colleget er vant til. Det beretter Torben Knudsen, daglig leder på Sportscollege Horsens.

- Der plejer at være 25-26 nye elever, som starter efter en sommerferie, men i år har vi 53 tilmeldte, siger han, der er godt tilfreds med udviklingen.

- Det gør mig rigtig glad, for som leder bliver jeg målt på, hvor mange elever vi har på skolen. Og jo flere vi er, jo nemmere er det at få nogle ting igennem hos ungdomsuddannelserne, siger Torben Knudsen.

Sportscollege Horsens er et tilbud til unge mellem 15 og 19 år, som ønsker at kombinere deres sportsgren med en ungdomsuddannelse. Et tilbud, der tilsyneladende har genfundet sin berettigelse efter nogle svære år.

- For få år tilbage oplevede vores sportscollege en nedgangsperiode, hvor vi var ved at forsvinde ud af bevidstheden hos eliteidrætsudøvere, deres klubber og forældre. Så vi er rigtig glad for, at så mange har søgt optagelse i år, siger Torben Knudsen.

Annonce

Pigefodbold er populært

Den store stigning skyldes ikke mindst én sportsgren.

- Fodboldafdelingen har fået særligt mange ansøgninger. Særligt pigefodbold. Sidste år var der 0, men i år bliver der 24, siger Torben Knudsen.

Han nævner samtidig, at den store stigning i ansøgninger sker til trods for, at man i nogle afdelinger har måttet begrænse pladserne.

- Både håndbold og svømning har begrænset tilgang på grund af pladsmangel. Det er beklageligt, men vi må håbe, at den ny svømmehal kan gøre noget på det punkt, siger han.

Efter sommerferien vil der i alt gå 120 elever på Sportscollege Horsens.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

OK-tank udvider med endnu en vaskehal

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce