Annonce
Biler

Opstrammer til Kia Picanto

Kia Picanto får en let opgraderet front med skarpere linjer. Foto: Kia
Den lille Kia Picanto får et midtvejsfacelift, som blandt andet omfatter mere sparsommelige motorer og mulighed for mere sikkerhedsudstyr.
Annonce

Det tynder ud i flokken af mikrobiler. Men Kia Picanto er en af de, som hænger ved, og modellen, der kom i 2017, får nu et midtvejsfacelift.

Ud over de obligatoriske ændringer af front og bagende kommer der nye motorer om bord, som lever op til skærpede EU-krav, samt en mængde nyt sikkerhedsudstyr, hvor det dog er uklart, hvor meget der tilknyttes de forskellige modeller herhjemme.

Motorprogrammet omfatter tre benzinmotorer. Det handler om en 1,0-liters på 67 hk, en 1,2-liters motor på 84 hk og en 1,0-liters T-GDi med 100 hk.

Den opdaterede Picanto er den første model fra mærket, som er udstyret med Kias nye semi-automatiserede gearkasse, kaldet AMT. Den er baseret på en fem-trins manuel gearkasse, der fungerer halvautomatisk ved hjælp af en tørkobling.

Kia Picanto

Modellen blev lanceret i første generation i 2004. Den nuværende tredje generation så dagens lys i 2017.
Annonce

Mere sikkerhed

Med faceliftet følger en række nye sikkerhedssystemer, der ifølge Kia gør Picanto til en af de sikreste biler i sin klasse. Det er dog uklart, hvilket sikkerhedsudstyr der følger hvilke modeller. Men bilen får en forbedret automatisk nødbremse med registrering af køretøjer og fodgængere. Den kan også fås med BLIS, der advarer mod trafik i blinde vinkler, linjevogter og vejbaneassistent. Her er også advarsel for krydsende trafik ved bakmanøvrer, mens Hill-start Assist Control (HAC) holder bilen på bremsen for at sikre, at bilen bevæger sig jævnt fremad ved igangsætning op ad en bakke.

Mikrobilen kommer også med syv airbags, inklusive en knæ-airbag i førersiden og Isofix som ankerpunkter til børnesæderne.

Inden døre, hvor der bydes på nyt trim og ditto farver, kan modellen fås med en ottetommers ”flydende” skærm med navigationssystem og en 4,2-tommer skærm i instrumenthuset.

Den faceliftede Picanto lander her hjemme i løbet af tredje kvartal. Danske priser kendes endnu ikke.

Modellen vil også kunne fås med et nyt program af alufælge. Foto: Kia
Inden døre er en otte tommer skærm med navigation og en 4,2 tommer skærm i instrumenthuset det ypperste. Foto: Kia
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce