Annonce
AC Horsens

Opskriften på AC Horsens' øjeblikkelige succes hviler på tre ting

Casper Tengstedt, skal på ny måljagt mod Hobro i årets sidste hjemmekamp. Foto: Ole Nielsen.
Selvtillid, tålmodighed og færre udskiftninger i startopstillingen har gjort en forskel for AC Horsens

Horsens: AC Horsens halter stadig efter topholdene i 1. division, men de to kampe, der er vundet med 6-1 og 4-1 over henholdsvis Fremad Amager og Jammerburgt, har gjort en stor forskel for cheftræner Jens Berthel Askous mandskab.

Man kan se det til træningen. Til torsdagens træning var afslutningsøvelser som det sidste punkt på dagsordenen, og der blev lavet mål på samlebånd. Det ene flottere end det andet. For nogle uger siden var de mest aktive i den øvelse målmandstræner Lars Winde og fysisk træner Sebastian Dam, der løb rundt på træningsanlægget for at indfange bolde, der mere havde kurs mod månen end netmaskerne.

Status før hjemmekampen mod Hobro er, at AC Horsens har mulighed for at spille sig nærmere de fire tophold. Hvidovre mørbankede FC Fredericia med 5-1, mens Helsingør måtte nøjes med 1-1 mod HB Køge. Lyngby vandt over Jammerbugt, og dermed kan AC Horsens med en sejr over Hobro spille sig henholdsvis fem og seks point fra de to øverste pladser i 1. division.

Annonce

En stor forskel

Med andre ord handler det om at holde fast i de gode takter for AC Horsens.

- Det bliver afgørende, at vi bliver ved med at skrue tempoet op, så vi får masser af intensitet ind i vores spil, og så skal kvaliteten selvfølgelig følge med, siger Jens Berthel Askou.

Han kan mærke, at den øjeblikkelige målform hos Anders K. Jacobsen og Casper Tengstedt har gjort en stor forskel. AC Horsens kom hurtigt foran mod både Fremad Amager og Jammerbugt, og det har løftet holdet.

- Det har pyntet på vores spil, at vi har fået lidt mere ro omkring at få udnyttet vores chancer. Vi har hele tiden skabt chancer nok, men vi har ikke udnyttet dem godt nok. Nu kommer målene, og så er det endnu lettere at have tilstrækkelig med tålmodighed til at spille chancerne store nok, siger Jens Berthel Askou.

Sådan er det. Selvtillid gør underværker hos alle også på et fodboldhold.

- Vi har fået mere selvtillid og ro på vores spil, og når jeg siger ro, handler det ikke om, at sænke tempoet. Vi stresser bare ikke så meget, og der er ingen frustrationer, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Grundsten

Det sidste afgørende grundsten, som de seneste kampes optur hviler på, er færre udskiftninger i startopstillingen. Jens Berthel Askou har skiftet meget ud i sin startformation blandet andet i forsøget på at finde en vej ud af mål- og pointkrisen, der opstod med blot to point som udbytte af fire kampe i slutningen af oktober og begyndelsen af november.

- Vi har spillet flere kampe med en stor kerne af gengangere, og det har betydet, at de indbyrdes relationer er blevet bedre. Vi har fået mange nye spillere til denne sæson, og det tager tid at spille et hold sammen.

- De bedre relationer betyder, at vi så kan dykke endnu mere ned i detaljerne, og det er måske nogle af de små ting, der kan afgøre fodboldkampene for os, siger Jens Berthel Askou.

Han har alle spillere til rådighed. Malte Kiilerich og Tonny Brochmann har overvundet deres skader, men de må med stor sandsynlighed nøjes med at kigge på.
AC Horsens' formodede startopstilling
Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Annonce