Annonce
Livsstil

Opskrift: Mortens pebermyntetrøfler

Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler
Chokoladetrøfler Cirka 40 styk

Ingredienser:

400 gram mørk chokolade – cirka 60 procent

1 dl fløde

1-2 ml pebermynteolie

Pynt – version 1:

Kokosmel

Hindbærstøv

Pynt – version 2:

Bismarkstokke

Annonce
Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen. Pas på, temperaturen ikke kommer over 45 grader.

Når chokoladen er smeltet, tilsættes fløden forsigtigt. Chokolademassen bliver hurtigt tyk. Herefter tilsættes pebermynteolien. Pas på med at hælde for meget i. Tilsæt lidt ad gangen. Der er risiko for, at chokoladen kommer til at smage af halspastiller, hvis der kommer for meget i. Arbejd med en dejskraber, til chokolademassen er ensartet, og pebermynteolien er arbejdet godt ind i massen.

Tril små kugler af chokolademassen. De skal være lidt større end en hasselnød med skal.

Mens chokoladekuglerne stadig er en smule klistrede fra hændernes varme, rulles de i pynten – halvt af hvert.

Fremgangsmåde for pynt – version 1:

Bland 2 dl kokosmel med en spsk. hindbærstøv. Læg chokoladetrøflerne i den lyserøde kokosblanding et par stykker ad gangen og tril dem rundt.

Fremgangsmåde for pynt – version 2:

Kom tre-fire Bismarkstokke i en pose og knus dem til mindre stykker med en kagerulle. Kom bolchestykkerne i en skål og tril chokoladetrøflerne i dem.

Opbevares i en lufttæt beholder. Lad ikke chokoladetrøflerne ligge for tæt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce