Annonce
Livsstil

Opskrift fra Glorup Gods: Appelsinkage

Kreative idéer hober sig hurtigt op hos Clara Rosenkrantz, særligt når det kommer til hendes passion for styling og mad. Begge dele kommer i spil i hendes arbejde med at indsamle, fortolke og sammensætte gamle opskrifter fra Glorup Gods og omegn i en kogebog og i et digitalt univers, som du finder på hjemmesiden www.clararosenkrantz.dk. Foto: Robert Wengler
Denne kage fra Glorup Gods er en klassisk sandkage, som har fået et skønt tvist af appelsin. Kagen er ifølge godsejerfrue Clara Rosenkrantz en perfekt vinterkage med smag fra solmodne appelsiner og varme krydderier.

Ingredienser

200 g smør

150 g sukker

4 æg

2 økologiske appelsiner

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt ingefær

200 g hvedemel

80 g chokolade


Annonce

Pynt:

Flormelis og spiselige blomster, her er brugt tagetes.

Clara Rosenkrantz prioriterer at gøre sig umage, dække fint op – også bare til te en helt almindelig tirsdag – og på den måde huske at værdsætte huset, hun bor i – Livet må ikke bare gå op i mudder og gummistøvler, understreger godsejerfruen på Glorup Gods.


Annonce

Fremgangsmåde

Lad smørret stå ude, indtil det har stuetemperatur og er blødt. Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk smør og sukker sammen til en luftig og lys masse. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Riv de to appelsiner og kom skallen i. Derefter kommer du mel, kardemomme, ingefær og bagepulver i.

Hak chokoladen til små delikate stykker, pisk chokoladestykkerne i dejen. Smør en kageform. Jeg har brugt en klassisk fransk form med et hul i midten.

Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-45 minutter. Du kan tjekke, om kagen har fået nok ved at stikke en strikkepind i kagen. Der må ikke hænge dej på strikkepinden. Når kagen er gennembagt, tages den ud af ovnen og køles af, inden den kan pyntes med flormelis og spiselige blomster.

Clara Rosenkrantz er uddannet gastronom, en mellemting mellem kok og tjener. Hun har arbejdet på restauranterne Geranium og 1. th., sidstnævnte som restaurantchef hos Mette Martinussen. Og hun begyndte på overbygningen i akademisk gastronomi, inden en vis godsejer fejede benene væk under hende. Foto: Robert Wengler
Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen bruger 11 millioner på byggeri, som skal bruges i tre år: 40 specialskolebørn skal undervises i pavilloner

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

12-årige Emma faldt om på banegården med hjertestop: Nu er hendes redningskvinde indstillet til årets Årets førstehjælper

Horsens For abonnenter

Nyt byrådsmedlem sender en byge af spørgsmål: God tone, fremtiden for Hospitalskirken, det gode liv i Horsens og byrådsmedlemmernes tidsforbrug til debat i byrådssalen

AC Horsens

AC Horsens  henter dynamisk midtbanemotor i OB: Moses Opondo lejet for foråret med købsoption

Erhverv

27-årig er klar til erhvervseventyr i Paradis: Jeg har altid drømt om at blive selvstændig

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Erhverv For abonnenter

Syv nye regnskaber: Stabilt år for herretøj, skrot blev til millioner, og revisionsfirma slettede de røde tal

Erhverv For abonnenter

Nu skal det være slut med bøvl, når bilen har fået en Bilka-bule: Hos ambitiøst Horsens-firma må en reparation max vare to timer

Erhverv

Peugeot er vippet af tronen: Horsensianerne har fået et nyt favorit-bilmærke

'Fantastiske data': Sådan skal du spise for at få et ekstraordinært langt liv

Kultur

Torup Kunst genopstår: Birgit vil køre galleri videre i Hannes ånd

Hedensted For abonnenter

Vibeke stod på kanten af sin egen grav: Nu er hun på vej tilbage i præstekjolen

Brædstrup

Sandra er vild med gamle film: Skriver bog om gamle glemte skuespillerstjerner

Annonce