Annonce
Hedensted

Oprustning på vej: Nu bliver Hedensteds uddannelse permanent

14 studerende stod klar, da det sidste år blev muligt at læse til automationsteknolog i Hedensted. Dengang var der tale om en midlertidig satellit hørende under samme uddanelse i Randers, men nu er det besluttet, af uddannelsen hos Erhvervsakademi Dania skal være sin egen - og permanent. Arkivfoto: Morten Pape
Uddannelsen som automationsteknolog på Spettrupvej i Hedensted opgraderes fra en midlertidig satellit til sin egen, permanente enhed. Det åbner op for en mandskabsmæssig oprustning og bliver brugt som løftestang til at skaffe flere lignende uddannelser til byen.
Annonce

Hedensted: Oprindeligt var der tale om en prøveballon med begrænset gas til rejsen, men nu har beslutningen om at åbne for uddannelsen som automationsteknolog i Hedensted vist sig så god, at ordningen bliver gjort permanent.

Det har Uddannelses- og Forskningsministeriet netop besluttet på baggrund af en ansøgning fra Erhvervsakademi Dania.

Resultatet bliver, at den hidtidige såkaldte uddannelsesstation på Spettrupvej i Hedensted, som hidtil har haft tilknytning til og undervisning i dittoen i Randers, bliver sin helt egen uddannelsesenhed.

- Det har bekræftet områdets potentiale og viser, hvor godt virksomhederne har taget imod uddannelsen. Det ændrer ikke på set grundlæggende setup, men nu bliver det muligt at opmande - det kunne vi ikke tillade os, når vi ikke vidste, om det ville blive permanent, siger lektor Lars Erik Dam fra Erhvervsakademi Dania.

Hvem og hvor mange, er dog endnu for tidligt at sige. Det afhænger blandt andet af hvor mange studerende, der søger ind efter sommerferien. Dania forventer 20 nye studerende om året, og de lokale virksomheder har allerede tilkendegivet, at der er praktikpladser klar til alle.

Automationsteknolog i Hedensted

En to-årig videregående uddannelse med måneders praktik indlagt. Den svarer til 120 ECTS point.

Uddannelsen har hidtil været opbygget, så dele foregår i Randers, andre dele digitalt og andre dele i Hedensted. Fremover kommer hele uddannelsen til at være med base i Hedensted.

Ca. halvdelen vil foregå som praktik hos lokale virksomheder.

Automationsteknologens primære arbejdsområder er design og implementering af automatiske anlæg.

Gennem uddannelsen lærer de studerende blandt andet at opbygge og styre maskinanlæg, at designe styresystemer til produktionsanlæg samt at programmere og styre robotter, der kan erstatte manuel arbejdskraft.

Efter endt uddannelse kan de studerende blandt andet få arbejde som programmør, projektleder, salgsingeniør eller teknisk rådgiver.

Annonce

Blåstemplende løftestang

At Regeringen i første omgang sendte uddannelsesstationen til Hedensted, skyldtes blandt andet, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen understregede et behov i området. Dette er efterfølgende blevet understreget ved, at samtlige studerende kommer fra det umiddelbare opland og er tilknyttet de lokale virksomheder.

Derfor glæder borgmester Kasper Glyngø (S) sig også over blåstemplingen som permanent uddannelse. Han håber, det kan fungere som løftestang til et kommende erhvervscampus med endnu flere uddannelser.

- At vi nu kan sige, vi med sikkerhed ikke er her på lånt tid, giver blod på tanden til at bakke vores lokale erhvervsliv op med flere lignende uddannelser efter samme skabelon. Allerede til vores første hold kunne vi anvise job bagefter, og nu kan man håbe, at de der kommer lidt længere vejs fra i højere grad også kan se værdien i at bosætte sig i og omkring Hedensted, siger Kasper Glyngø.

I alt 14 studerende påbegyndte som de første den nye uddannelse i Hedensted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce