Annonce
AC Horsens

Oprejsning til AC: Kæmpede sig til vigtig sejr over Lyngby

Hallur Hansson og AC Horsens vandt med 2-1 over Lyngby. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Horsens: Ikke siden februar, da Vendsyssel blev besejret med 3-0, har AC Horsens været i stand til at vinde på Casa Arena, men med en sejr på 2-1 over Lyngby blev stimen brudt. Det var en vigtig sejr for AC Horsens på flere måder. Nu er holdet igen med i Superligaen, og holdet havde brug for vise sig selv og publikum, at holdet kunne vinde på eget græs.

Men det holdt hårdt.

Lyngby fik en enkelt chance i første halvleg og udnyttede den klinisk til at bringe sig i front med 1-0. En dræbende omstilling, og AC Horsens blev sendt til tælling.

AC Horsens havde umådelig svært ved selv at skabe chance. Det blev til et utal af hjørnespark og indlæg, men Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet var ikke på overarbejde. Louka Prip fremtvang udligning ved først at få et straffespark og efterfølgende omsætte det i udligningen til 1-1.

Afgørelsen faldt efter 84 minutter. Rune Frantsen slap til baglinjen, og midt for mål pandede Jonas Thorsen bolden i mål til 2-1.

AC Horsens fik det første store tilbud i kampen, da en afslutning fra Louka Prip blev rettet af, så Jonas Thorsen fik en gratis chance, men vinklen blev for spids, så afslutningen blev blokeret til hjørnespark.

Lyngby var klart mest på bolden i kampens første 20 minutter, men det blev kun omsat i et enkelt forsøg fra distancen, som Michael Lansing sikkert dykkede ned i.

Efter 27 minutter forsøgte Nicolai Brock-Madsen sig med et saksespark, men forsøget tæt under mål sad lige i handskerne på Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet.

Fem minutter før pausen blev AC Horsens fanget på en omstilling. Frederik Gytkjær blev sendt i dybden og han kunne let placere Michael Lansing i AC-målet og gæsterne i front med 1-0.

Få minutter inde i anden halvleg måtte Nicolai Brock-Madsen humpe ud med en skade. Han blev afløst af Rune Frantsen.

AC Horsens lagde ud med at lægge et større pres på gæsternes mål. Det gav flere hjørnespark, men det blev i første omgang ikke til de store chancer. Bolden hoppede og dansede flere gange tæt på Lyngby-målet, men der manglede en afgørende AC-støvle til at sende bolden det sidste stykke over målstregen.

Efter 67 minutter fremtvang Louka Prip et straffespark. Hans afslutning ramte en Lyngby-arm på vej mod mål. Louka Prip tog selv straffesparket og bankede bolden i mål til 1-1.

AC Horsens fortsatte presset mod gæsternes mål, og 10 minutter før tid fik Ayo Okosun en stor chance, men hans forsøg blev flot reddet af Thomas Mikkelsen.

Med fire minutter igen strøg Rune Frantsen til baglinjen. Hans indlæg lå præcist i panden på Jonas Thorsen, der scorede til 2-1.

I tillægstiden kunne Rune Frantsen have scoret til 3-1 efter en fejl af Lyngby-keeperen, men han fik på mirakuløs vis reddet til hjørnespark.

Bo Henriksen havde ændret på en enkelt position i forhold til det hold, der tabte med 5-0 til AaB. Malte Kiilerich afløste Erhan Masovic.

De to hold:

AC Horsens: Michael Lansing, Michael Lumb, Alexander Ludwig, Malte Kiilerich, Peter Nymann, Jonas Thorsen, Bjarke Jacobsen, Hallur Hansson, Louka Prip, Ayo Okosun, Nicolai Brock-Madsen.

Lyngby: Thomas Mikkelsen, Kasper Enghardt, Nicolai Geertsen, Frederik Winther, Kasper Poul Mølgaard Jørgensen, Martin Ørnskov, Jesper Christjansen, Patrick da Silva, Lasse Fosgaard, Frederik Gytkjær, Emil Nielsen.

AC Horsens spiller igen allerede onsdag ude mod Union i pokalturneringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce