Annonce
Læserbrev

Opråb til politikere: Horsens bygger for ens og fantasiløst

Byens politikere er nødt til at tænke nyt, hvis man ikke vil give afkald på den kvalitet, som byggeri i en mindre skala kan tilføre. Det er yderst kortsigtet kun at satse på kvantitet og økonomi.

Læserbrev: Da byggeriets industrialisering i 1960'erne og 1970'erne var på sit højeste, og det ganske land, Horsens inklusive, blev plastret til med ensartede betonblokke, hvor der blev taget større hensyn til produktionsapparatet end til levende mennesker, var det udviklingen, der blev henvist til.

Noget tilsvarende sker i dag. Nu er det ikke produktionsapparatet, men developere, der styrer udviklingen.

Det har skabt en ny kultur, hvor økonomi er det afgørende incitament. Altså: Hvad kan sælges, hvad kan der tjenes penge på? En udvikling, der forhindrer, at nye kvaliteter udvikles.

Nutidens og fremtidens byggeproduktion kan blive katastrofal, hvis den ikke tilføres incitamenter til en mere nuanceret udvikling.

Developere, som kun er interesseret i at bygge stort, gives ofte præferencer, når by-parceller udbydes.

Byens politikere er nødt til at tænke nyt, hvis man ikke vil give afkald på den kvalitet, som byggeri i en mindre skala kan tilføre.

Det er yderst kortsigtet kun at satse på kvantitet og økonomi.

Byggeri i mindre skala er jo ikke noget nyt i Horsens. Især i den indre by er der masser af eksempler på huse i tre-fem etager fra 1800- og 1900-tallet, bygget af købmænd, håndværksmestre og andre borgere, og det er ikke mindst den gamle bydels skalaforhold, der gør den attraktiv.

Poul Wagner Sørensen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce