Annonce
Læserbrev

Opråb til folkeskolelærere og forældre: Vis jeres unge erhvervsuddannelserne

Samtidig er det en god mulighed for at få en snak fra ung til ung om det at tage en erhvervsuddannelse.

Læserbrev: Blandt Dansk Byggeris medlemmer i Sydjylland kan vi ligesom mange andre steder mærke manglen på medarbejdere med en erhvervsuddannelse i rygsækken.

Derfor er det vigtigt, at vi viser alle vores unge, hvad man egentlig kan, hvis man vælger en faglært uddannelse.

En af de oplagte muligheder for at gøre det er til danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelserne - DM i Skills.

I år bliver konkurrencerne afholdt i Bella Center i København, og endnu en gang er der også deltagere fra den sydlige del af Jylland med.

Dem skal vi selvfølgelig over at heppe på. Men vi skal også gribe det som en chance for at vise de unge, der endnu ikke har valgt en uddannelse, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver.

For til DM i Skills kan elever fra folkeskolen opleve de mange unge rollemodeller dyste mod hinanden og se det flotte håndværk, de udfører.

Samtidig er det en god mulighed for at få en snak fra ung til ung om det at tage en erhvervsuddannelse.

Så hvad end du er folkeskolelærer eller forælder, vil jeg varmt anbefale dig at bruge DM i Skills 16.-18. januar som chancen for at få talt om valg af uddannelse med de unge.

Vi har brug for dem.

Annonce
Michael Mathiesen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];