Annonce
Hedensted

Opråb blev hørt: Nu får Hedensteds veteraner en kommunal anerkendelse

Claus Sørensen var tilbage i 1995 udsendt som soldat på Balkan. Han har milde PTSD-symptomer som følge af sin udsendelse og har sammen med De Konservative været med til at sætte en vetarnpolitik på dagsordenen i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Til september vil Hedensted Kommune også markere den nationale flagdag for krigsveteraner. Et konkret resultat af, at 216 veteraner i kommunen nu får deres egen politik.

Annonce

Hedensted: 5. september 2018 vil Hedensted Kommune for første gang være med til at markere den nationale flagdag for veteraner. Dagen blev ellers indført tilbage i 2009, men Hedensted Kommune har indtil nu været blandt de kun ni af landets 98 kommuner, der ikke markerede dagen.

Det forhold råder et forslag til en veteranpolitik for Hedensted Kommune nu bod på. Politikken blev forleden godkendt af det politiske udvalg for Fritid og Fællesskab og mangler kun den endelige blåstempling af byrådet på det førstkommende møde.

Af den fem siders lange politik fremgår det, at de godt 200 veteraner bosat i kommunen skal anerkendes med en markering af den nationale flagdag, eventuelt i samarbejde med andre kommuner. Præcis hvordan dagen bliver markeret, er ikke endelig besluttet. Den nærmere planlægning arbejdes der på i samarbejde med det lokale hjemmeværn.

Annonce

Én indgang

En del af politikken er også, at der skal være fokus på de særlige kompetencer, som veteranerne har opnået både i forhold til foreningsliv og overgang til civile job, samt at der skal være én koordinerende sagsbehandler for veteraner.

Samtidig er hensigten, at der på sigt opbygges et vidensniveau om veteraner blandt en mindre gruppe medarbejdere i borgerservice og jobcenteret.

- Vi holder fast i, at vi i Hedensted Kommune ser på det enkelte menneske og personens særlige situation, uanset om de er veteraner eller ej. Med veteranpolitikken får vi dog ekstra opmærksomhed på at samle viden og kompetencer omkring veteranerne, fortæller udvalgsformand Liselotte Hillestrøm (S).

Annonce

Fornuftig politik

Hun understreger, at der ikke følger penge med politikken, men det er tilgengæld besluttet, at veteranpolitikken skal have et årligt servicetjek.

- Nu har vi lavet rammerne, og så må vi ser, hvad der gror ud af det. Alene det, at politikken har været debatteret, giver jo ekstra fokus på området, lyder det fra Liselotte Hillestrøm, der også synes, det er positivt, at der f.eks. er lavet en facebook-gruppe for veteraner bosat i Hedensted Kommune.

Gruppen er oprettet af Claus Sørensen fra Tørring, der via De Konservative i Hedensted har bragt spørgsmålet om en veteranpolitik til debat blandt byrådspolitikerne.

Han kalder den nylavede veteranpolitik for ganske fornuftig.

- Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning, og der er mange af de elementer i politikken, som vi har efterspurgt, lyder det fra Claus Sørensen, der for et par måneder siden fortalte sin historie til avisen.

Han har siden fået kontakt til en håndfuld veteraner bosat i kommunen og har været ude at holde mindre foredrag om sin udsendelse og følgerne deraf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce