Annoncørbetalt indhold

Opnå et bedre indeklima med en røgsuger


Alle ved, hvor hyggeligt det er at være i et rum, hvor er der en optændt pejs eller brændeovn. Men hvad ingen kan lide, er lugten af røg, og som prikken over i’et, så går røg også nemt i tøj og andre tekstiler. Størstedelen af ulemperne ved at have pejs eller brændeovn kan man dog undgå ved at anskaffe sig en røgsuger.

I de seneste par år har der været markant flere tilflyttere i Horsens, samt en masse nye byggerier. I takt med det stiger indflytternes forventninger til boliger hvilket har resulteret, at folk har kigget meget mere på hvilken røgsuger de skal anskaffe sig. Selvom det kan virke som en ubetydelig forskel, så vil man være langt sundere, hvis man har et godt indeklima.

En røgsuger er i bund og grund ikke andet end en ventilator, som sidder oven på skorstene med det formål, at de skal lede røg, lugt og gasser væk fra pejsen eller brændeovnen. Røgsugere er ikke en ny opfindelse – faktisk har de været på markedet i 50 år. Årsagen til at du måske ikke har hørt om røgsugere før nu, er, at de er lavet for at være praktiske foranstaltninger og ikke kosmetiske.

Derfor ligger man ikke mærke til det, hvis der er monteret en røgsuger på en skorsten. Så i virkeligheden kunne rigtig mange skorstene, som du har set i dit liv, faktisk være udstyret med en røgsuger – du har bare ikke lagt mærke til det.

En røgsuger sørger for at ilden brænder optimalt

Røgsugeren er en elektrisk ventilator, og den fungerer på den måde, at den laver et negativt tryk i skorstenen, som sørger for at fjerne de problemer, som opstår, når man benytter sig af fast brændsel. Den skal monteres på skorstenen, og når den er blevet det, vil den sørge for, at din brændeovn eller pejs får nok luft til at brænde dagen igennem. Det gør den ved at skabe et træk, som så gør, at ilden kan brænde problemfrit og helt uden røg. En røgsuger betjenes inde fra huset, og det gør man ved at styre den via for eksempel en fjernbetjening.

Når du køber en røgsuger, må du gerne selv montere den på skorstenen, men du skal have en certificeret installatør til at sætte strøm til den. Fordi den skal bruges udendørs, er der bestemte regler, der gælder for installationen, og som lovlydig borger og ikke mindst for din egen sikkerhed er det bedst, at du overlader det risikable arbejde til en professionel.

Alternativet til en røgsuger er at forlænge skorstenen, men ønsker man ikke dette, så er en røgsuger det bedre valg i situationen. En højere skorsten ser sjældent køn ud, og så kan der også være særlige forhold forbundet med din bolig, som gør, at du faktisk ikke er i stand til at bygge skorstenen ud.

Skorstenens naturlige træk er ikke altid stærkt nok

En skorsten danner et naturligt træk, men styrken af denne afhænger af flere faktorer, herunder luftfugtighed, temperatur og vindforhold. Med andre ord er det altså vejret og sæsonen, som påvirker det naturlige træk. Forhold som disse gør, at en pejs og brændeovn brænder bedre i visse perioder end andre, men investerer du i en røgsuger, så eliminerer du problemet en gang for alle.

En røgsuger kan nemlig indstilles trinløst, så den give det optimale træk. Er der for lidt træk, så skruer man op for den. Og skulle det ske, at trækket under drift bliver for kraftigt, så kan man blot skrue den ned til et passende niveau.

Men der er en anden ting ved røgsugeren, som gør, at den burde være fast inventar i ethvert hjem, og det er, at en røgsuger er bygget til at lukke røggasserne ud, selv om den er slukket. Man skal derfor ikke være bange for, at en slukket røgsuger vil fungere som et låg på skorstenen. Tværtimod skal man hellere se den som en del af skorstenen og dens funktion og anskue den som et middel til at hjælpe skorstenen til at fungere optimalt uanset vejrforholdene.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.