Annonce
Brædstrup

Oplandskriger skal sikre udvikling på landet: Det kan blive øretævernes holdeplads

57-årig Jørgen Korshøj (th) fra Brædstrup har fået flere tunge udvalgsposter i det nye byråd. Udover at være ny formand for "Udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund" kommer han også i Økonomiudvalget og Plan- og Miljøudvalget. Her ses han på valgnatten i samtale med partikollega Martin Ravn. Arkivfoto

Venstres Jørgen Korshøj har længe talt for, at kommunen skulle understøtte udviklingen af Brædstrup. Nu får han ansvaret for at sikre udviklingen i alle kommunens lokalsamfund.

Brædstrup: Venstres Jørgen Korshøj står til at få sin første formandspost, når det nye byråd samles efter nytår.

57-årig Jørgen Korshøj opnåede ved kommunalvalget det næsthøjeste antal Venstre-stemmer med 862 personlige stemmer, og med det flotte valg følger der nu en post som udvalgsformand.

Ifølge den nye konstitueringsaftale skal Jørgen Korshøj være formand for det nystiftede udvalg "Udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund".

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg har altid betragtet mig som oplandets mand. Jeg synes, kommunen skal understøtte, så der kommer udvikling i landområderne, og det kan vi netop med et sådant udvalg her, siger Jørgen Korshøj.

Tanken er, at vi gerne vil have mere borgerinddragelse i de mindre byer. Vi vil derfor tage ud til lokalsamfundene og tage en dialog med dem, hvordan de gerne ser, deres by skal udvikle sig.

Jørgen Korshøj (V), formand for "Udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund".

Mere borgerinddragelse

Det nye udvalg bliver et såkaldt ad hoc-udvalg, som får otte medlemmer, og det bliver et underudvalg for Plan- og Miljøudvalget. Det er således meningen, at "Udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund" skal give indstillinger til sager til Plan- og Miljøudvalget, og ifølge den nye udvalgsformand bliver der nok at tage fat på.

- Tanken er, at vi gerne vil have mere borgerinddragelse i de mindre byer. Vi vil derfor tage ud til lokalsamfundene og tage en dialog med dem, hvordan de gerne ser, deres by skal udvikle sig. Så det er os, der kommer ud til dem og ikke altid dem, der skal komme til os. Vi har også nogle puljemidler, som måske kan hjælpe dem på vej, siger Jørgen Korshøj.

Han påpeger, at det vigtigste for udvalget bliver at understøtte udviklingen i landsbyerne og mellembyerne, men det skal ske med lokalbefolkningens velvilje.

- Hvis man i Vrønding bliver enige om, at man gerne vil have nogle flere udstykninger, er det oplagt, at udvalget går ind og tager dialogen og bringer det videre til Plan- og Miljøudvalget. Det vigtige er dog, at det er landsbyerne selv, som kommer med deres egne idéer, siger Jørgens Korshøj.

Han advarer, at det nye udvalg kan gå hen og skuffe enkelte landsbyer.

- Det kan godt gå hen og blive øretævernes holdeplads, for vi har ikke økonomi til det hele. Det bliver ikke sådan, at vi kommer og skriver checks ud, siger Jørgen Korshøj.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelig pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce