Annonce
Biler

Opgradering til køreglad og praktisk englænder

Stationcaren Mini Cooper Countryman får et facelift med en mere markant front og kommer nu som plug-in hybrid. Foto: Mini
Den praktiske Mini Cooper Countryman får et facelift, som skal holde den frisk lidt endnu.

Der har fra starten været masser af kant i den kompakte Mini Cooper Countryman, der som resten af den nuværende tredje generation af Mini-familien er designet af danske Anders Warming og kom på banen i 2017.

Nu får den lille sportslige stationcar, som er Minis største model, en opgradering, der skærper profilen. Det er ikke helt ligegyldigt for Mini, da modellen udgør 40 procent af salget i de nordiske lande, hvor især-plug-in-hybrid-versionen, der kom for et par år siden, tegner sig for en stor del af salget, lyder det fra den nordiske Mini-chef, Anders Brocknäs, som forventer, at modellen fortsætter den andel.

Mini

Mini blev genoplivet i 2000 af BMW, og mærket produceres nu i tredje generation. Her stod den danske bildesigner Anders Warming i spidsen for designet.

De første Mini Cooper Countryman blev produceret fra 2010-2016, mens anden generation af denne model kom på markedet i 2017. Cooper Countryman er den største model hos Mini.

Klarer 52 kilometer på en opladning

Produktionen af de nye modeller går i gang til juli. Her byder motorprogrammet fra introduktionen af de faceliftede modeller på grundversionen, Countryman, med en trecylindret benzinmotor på 136 hk samt Countryman SE med en firecylindret benzinmotor på 178 hk og altså opladningshybriden. Den hedder, Cooper SE Countryman All4 og har en system-ydelse på 220 hk.

Batteriet leverer en kapacitet på 9,6 kWh, hvilket giver en rækkevidde på 52 kilometer i bilen, der med præstationer, som hedder 0-100 kilometer i timen på 6,8 sekunder og en topfart på 196 kilometer i timen kan lægge pænt fra land.

Ændringerne sker i bedste facelift-stil med en opstrammet front, hvor full LED-forlygter er standard, og hvor der kan bygges en adaptiv funktion på, hvor lygterne selv blænder ned for modkørende trafik.

Annonce

Heftig model i vente

Agterude er der helt i den britiske ånd baglygter med integreret ”Union Jack”-design. Inden døre er der skruet op for udstyret med ny digital instrumentering, hvor den 5,0 tommer store skærm kan opgraderes til 8,0 tommer. Samtidig er sportsrat nu standard.

Med de nye modeller følger også de tre udstyrsniveauer, Essential, Experience og Maximize. Priserne fra Essential-modellerne starter fra cirka 366.000 kroner for Cooper Countryman, 451.000 kroner for Cooper S Countryman og 444.000 kroner for Cooper SE Countryman.

Senere på året følger den hårdtpumpede John Cooper Works-model.

Inden døre er der ny digital instrumentering, mens sportsrat nu er standard. Foto: Mini
Den lille stationcar tegner sig for 40 pct. af Mini-salget i de nordiske lande. Baglygterne markerer naturligvis Union Jack. Foto: Mini
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce