Annonce
Horsens

Opgradering af Langmarksvej: Vejlukninger skal forhindre smutvejstrafik

Det vakte stor opstandelse blandt beboerne på Bøghsgade, da kommunen offentliggjorde planerne om at holde vejen åben som en af de eneste mod Langmarksvej, der skal opgraderes til ringvej. Nu er kommunen og beboerne blevet enige om en løsning, der gerne skal dæmpe trafikken på Bøghsgade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tre sidegader til Bøghsgade bliver lukket snarest. Vejlukningerne er en del af det projekt, der skal opgradere Langmarksvej til nordlig ringvej.

Horsens: Tre sidegader på den østlige side af Bøghsgade bliver lukket for udkørsel mod Bøghsgade snarest.

Den plan nikkede politikerne i plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune forleden ja til.

Lukningen af vejene sker som led i opgraderingen af Langmarksvej til nordlig ringvej. I den forbindelse besluttede politikerne, at Bøghsgade - som en af de eneste veje på den sydlige side af Langmarksvej - skulle holdes åben for trafik til Langmarksvej. Den beslutning affødte en stribe protester og bekymringer fra beboere på Bøghsgade, der frygtede, at trafikmængden på deres vej ville blive stærkt forøget, da flere bilister ville bruge den som smutvej.

Men med lukningen af sidevejene Margrethevej, Østergade og Bøgevangs Tværvej er der fundet en løsning, der forhåbentlig kommer beboernes bekymring i møde, siger formanden for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

- Jeg tror, rigtig, rigtig mange af beboerne bliver glade for de lukkede gader i området. Jeg er sikker på, det vil betyde langt mindre sivetrafik, og at langt færre vil benytte området som smutvej, siger Martin Ravn, der roser beboernes engagement i sagen.

- Beboerne har været meget engagerede i det her. De er kommet med forslag til hastighedsdæmpende foranstaltninger og mulig parkering. Og det er også efter dialog med beboerne, at vi har besluttet at lukke sidevejene for at forhindre smutvejskørsel, siger han.

Vejlukningerne er noget, vi i tæt dialog med beboerne i området har kigget på længe, og nu fører vi det ud i livet.

Martin Ravn (V), formand plan- og miljøudvalget Horsens Kommune

Ingen vendepladser

I samme omgang, som sidevejene lukkes for trafik, piller kommunen et skilt, der fra Langmarksvej viser mod sygehuset via Bøghsgade, ned.

- Vi vil gerne vænne bilisterne til at køre hele vejen ad Langmarksvej og så dreje ind ad Sundvej for at komme til sygehuset, siger Martin Ravn.

Lukningen af de tre sidegader kan gennemføres uden at etablere vendepladser, som det ellers er nødvendigt på nogle af de mange sideveje, der skal lukkes mod Langmarksvej.

Når det ikke er nødvendigt at etablere vendepladser på Bøgevangs Tværvej, Østergade og Margrethevej, er det fordi, det ikke er nødvendigt for renovationsbilerne at køre ned ad vejen for at tømme affald.

For knap en måned siden vedtog plan- og miljøudvalget, at arbejdet med at opgradere krydset mellem Langmarksvej og Sundvej skal sættes i gang hurtigst muligt. Det kryds skal danne den østlige afslutning på ringvejsprojektet, og det skal være med til at lede biler fra øst direkte over i Langmarksvej.

Ifølge planen skal ringvejsprojektet med lukning af 13 sideveje til Langmarksvej, tilslutningsanlæg i begge ender og en opgradering af vejen, så den kan kunne rumme den forventede øgede trafikmængde, være helt klar i 2022.

Det vakte stor opstandelse blandt beboerne på Bøghsgade, da kommunen offentliggjorde planerne om at holde vejen åben som en af de eneste mod Langmarksvej, der skal opgraderes til ringvej. Nu er kommunen og beboerne blevet enige om en løsning, der gerne skal dæmpe trafikken på Bøghsgade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce