Annonce
112

Opgør ved Circle K: To mænd fra Horsens fængslet efter knivstikkeri

De to sigtede i en sag om knivstikkeri på Circle K i Allégade nægter sig skyldige og ville ikke udtale sig under et grundlovsforhør tirsdag i Horsens. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe
En 22-årig og en 27-årig mand nægtede sig i et grundlovsforhør skyldige i knivstikkeri på Allégade 16. januar. Både de og offeret er nu varetægtsfængslet i sagen.
Annonce

Horsens: To mænd på henholdsvis 22 og 27 år, begge fra Horsens, er varetægtsfængslet i fire uger efter et knivstikkeri 16. januar ved tankstationen Circle K på Allégade.

Det blev facit af et grundlovsforhør ved Retten i Horsens tirsdag eftermiddag - afviklet for lukkede døre.

Mændene, der nægter sig skyldige og inden dørlukningen afviste at udtale sig, er sigtet efter straffelovens paragraf 237, jf. paragraf 21 for i forening og efter fælles planlægning at have forsøgt at dræbe en 24-årig mand ved 20-tiden den pågældende aften.

De er dog varetægtsfængslet i henhold til paragraf 245 omhandlende grov vold.

De to mænd har været på flugt i 11 dage, men meldte sig selv til politiet mandag kort før kl. 20. Politiet har længe vidst, hvem de to formodede gerningsmand er, og har undervejs efterlyst dem med navn og billede i offentligheden.

Annonce

Offer også fængslet

Den 24-årige, der blev ramt af tre knivstik, mens han sad bag rattet i sin bil, har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 17. januar - dagen efter opgøret på tankstationen i det centrale Horsens. Han er sigtet for forsøg på manddrab, da han efter knivstikkeriet kørte frem mod den 22-årige og den 27-årige. Ifølge politiet skete det i høj fart.

Sydøstjyllands Politi kan via videoovervågning se, at den ene af mændene med en ukendt genstand smadrede sideruden i den 24-åriges bil, mens den anden flere gange stak føreren med en kniv.

Den 22-årige og den 27-årige måtte siden springe for livet for at undgå at blive mast mellem den fremkørende bil og tankanlægget.

Folkebladet skrev i forbindelse med et grundlovsforhør 17. januar om offerets udlægning i sagen.

- Jeg var i panik og ville bare væk fra dem. Jeg forsøgte at køre bilen mellem de to benzinstandere. Jeg så slet ikke, de stod foran bilen. Jeg skulle redde mit og min kærestes liv. Det var det eneste, jeg tænke på, sagde han blandt andet under grundlovsforhøret.

Den 24-åriges kæreste sad på passagersædet i bilen. Vidner har beskrevet episoden som noget, der lignede en amerikansk film.

Den dramatiske episode blev afspillet igen og igen under grundlovsforhøret forrige fredag.

Den 24-årige flygtede efter episoden og gemte sig på et værksted, hvor han tilkaldte politiet. Han blev senere samme aften anholdt på skadestuen for sin rolle i sagen og blev altså dagen efter varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce

Stort opbud i retten

Anklageren anmodede tirsdag efter oplæsning af sigtelsen om dørlukning, da der ifølge hende blandt andet var grund til at frygte påvirkning af vidner. Ifølge anklageren var der vidner, der kun delvist havde forklaret sig, mens andre slet ikke havde forklaret sig.

Både de to forsvarere og Horsens Folkeblads udsendte protesterede over dørlukningen med henvisning til, at de sigtede har været på fri fod i 11 dage. Dermed ville en eventuel vidnepåvirkning være sket. Desuden har politiet givet detaljerede oplysninger i sagen til offentligheden, herunder de sigtedes navne og fotos af dem.

Dommeren valgte at følge anklagerens ønske om dørlukning, hvilket der var tydelig utilfredshed med hos de sigtede og det store opbud af venner og pårørende til de to mænd.

Der blev afleveret flere poser med tøj til den 22-årige og den 27-årige, inden tilhørere og presse blev gennet ud af retslokalet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce