Annonce
Biler

Opfrisker til koreansk miniklassemodel

En mere markant front, hvor full LED-forlygter er standard, bliver et af kendetegnene for den faceliftede Kia Rio. Foto: Kia
Kia Rio får en overhaling, der omfatter nye motorer, mere avanceret sikkerhedsudstyr og full LED-forlygter på alle modeller.
Annonce

Kia Rio, der er koreanernes tilbud i miniklassen, har aldrig for alvor slået an herhjemme, og kigger man på bilsalget, ligger den helt nede på en 16.-plads over de mest populære modeller sidste år.

Nu forsøger fabrikken sig med et facelift, der måske kan give vognen en ny chance herhjemme.

Et nyt hjerte af en 1,0-liters T-GDI-benzinmotor med mild hybrid-teknologi er en af de største nyheder, når en forbedret version ruller ud til forhandlerne senere på året.

Det koreanske mærkes bud i miniklassen får helt i tidens ånd mere økonomiske motorer, der her får hjælp af 48-volts hybriddrift til at leve op til de skærpede EU-krav.

Modellerne med det såkaldte EcoDynamics Plus-system kommer i versioner med 100 hk og 120 hk og vil kunne reducere forbruget med 8-10 procent i forhold til de nuværende modeller, oplyser Kia, der dog ikke er kommet med WLPT-forbrugstal endnu.

Her vil føreren kunne sætte bilen op i Normal, Eco eller Sport, alt efter temperament. 100-hk versionen vil også kunne fås med automatgearkasse med dobbeltkobling. Det er også muligt at købe EcoDynamics Plus-varianterne med en ny halvautomatisk manuel gearkasse, kaldet iMT, der med ”shift by wire” hjælper føreren til at skifte gear på en mere brændstoføkonomisk måde.

Her er også lagt op til en opgraderet version af 1,25-liter motoren på 84 hk, som er grundmotoren i dag.

Miniklasse-modellen fra Kia får mulighed for et større udbud af sikkerhedsudstyr, der bl.a. omfatter en alarm ved krydsende trafik, når bilen bakker. Foto: Kia
Annonce

Full LED-forlygter

Modellerne får også opgraderet front og bagende, mens interiøret får et løft. Nu bliver full LED-forlygter standard ligesom koncernens nye bredere ottetommer berøringsskærm indenbords. Her får alle modeller Apple Carplay/Android Auto, mens både fører- og passagersædet vil kunne indstilles i højden.

De, som vil mere, kan opgradere med instrumentbord i kulfiber, mens der også kan tilkøbes en delvis digital instrumentering med en indbygget skærm til instrumenter foran føreren på 4,2 tommer.

Samtidig bliver der gearet op for mulighederne på sikkerhedsfronten. Det betyder at udstyret nu kan omfatte Adaptiv fartpilot, vejbaneassistent, automatisk nødbremse, der også kan fange bløde trafikanter, advarsel for krydsende trafik ved bakmanøvrer og det nye ”Leading Vehicle Departure Alert”, som advarer, hvis føreren, som holder for rødt lys, ikke er opmærksom på, at lyset foran skifter til grønt lys.

Den nye model vil være på markedet i tredje kvartal. Danske priser og udstyr kendes endnu ikke.

Inden døre er der nu en storskærm på otte tommer, mens der kan udbygges med instrumentbord i karbon. Foto: Kia
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce