Annonce
Østjylland

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Overvej hvor I tager hen i påsken og hold jer væk fra de mest populære steder. Det var budskabet fra Østjyllands Politi på et pressemøde med fungerende politidirektør Marian Thomsen og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Foto: Bo Amstrup
Østjyderne er gode til at holde afstand og følge restriktionerne, men det er nu, at vi skal holde fast, var budskabet fra politiet på et pressemøde fredag eftermiddag.

AARHUS: Generelt har østjyderne taget budskabet til sig.

De bliver indendøre, de holder afstand og de mødes ikke flere personer end højst nødvendigt.

Derfor er det også vigtigt, at vi nu holder fast, selvom det bliver påske og vejret forhåbentligt bliver godt.

Sådan lød det fra fungerende politidirektør Marian Thomsen og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, begge fra Østjyllands Politi, på et pressemøde fredag eftermiddag.

- Det er vigtigt at vi holder sammen - på afstand. Vi skal ikke begynde at stimle sammen nu, men stå fast, sagde fungerende politidirektør Marian Thomsen.

Det gælder særligt i påsken, for selvom vejrudsigten lover godt vejr, og det derfor kan være fristende at tage på eksempelvis stranden eller i skoven, så opfordrer Østjyllands Politi østjyderne til at holde sig fra store forsamlinger.

- Tænk over, om det lige er stranden ved Moesgaard eller Kalø Slotsruin, man skal tage hen. Der er så mange andre flotte steder i Østjylland, hvor der ikke er mennesker, sagde Marian Thomsen, der godt kan forstå, at det er svært at holde sig indenfor, særligt når vejret er godt.

- Vi kan godt forstå, at I gerne vil ud i det gode være, men lad være med at tage hen til de populære steder, sagde hun.

Annonce
Politiet vil også lave almindeligt politiarbejde som normalt, så de vil patruljere i villaområder og holde øje med, om fartgrænserne bliver overholdt, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. Foto: Bo Amstrup

Lad være med at køre for stærkt

Østjyllands Politi kunne også fortælle, at der vil være politi på gaderne, både til at vejlede østjyderne, men også til at dele bøder ud, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Indtil videre har vi delt meget, meget få bøder ud, men vi er klar til at gøre det, hvis folk stimler sammen, sagde Marian Thomsen.

Politiet vil særligt være de steder, hvor de frygter, at der kommer mange mennesker:

- Vi tror, at der kommer tryk på i påsken og vi kommer til at holde øje. Men generelt er folk gode til at holde afstand, sagde Marian Thomsen.

Derudover lagde både hun og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen stor vægt på, at det normale politiarbejde vil fortsætte som det plejer.

- De kriminelle holder ikke fri i påsken. Vi kommer til at patruljere i eksempelvis villakvarterer og sommerhusområder, men vi beder jer hjælpe os med at holde øje, sagde Klaus Arboe Rasmussen.

Han beder også folk løfte foden lidt fra speederen:

- Der er god plads på vejene i tiden, men det er ikke ens betydende med, at man skal køre for stærkt. Vi skal også passe på hinanden på vejene, og vi kommer til at gennemføre færdselskontroller, så lad være med at køre for stærkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce