Annonce
Horsens

Op mod 2000 deltog i legetøjsjubilæum

Legelands 40-års jubilæum lørdag 25. maj skabte kø fra butikken og helt op til Søndergade. Privatfoto
Lørdag kunne butik Legeland i Hospitalsgade fejre 40-års jubilæum. Det skabte kø helt op til Søndergade.

Horsens: Legelands 40-års jubilæum lørdag 25. maj gik langt fra ubemærket hen.

I anledningen af jubilæet kørte butikken med 40 procents rabat på samtlige af butikkens varer, og det trak folk til.

Allerede fra åbningstidspunktet var de første kunder stimlet sammen ved butikken i hospitalsgade 15 og havde stillet sig i kø - på et tidspunkt nåede den helt op til Søndergade.

Forventningsfulde børn og glade voksne måtte derfor væbne sig med en ekstra stor portion tålmodighed, inden de nåede døren til jubilæumsbutikken, hvor familien-Nielsen, forretningens stiftere Peter og Karen Nielsen og nuværende indehaver Søren Nielsen, samt personale tog imod.

- Det var en helt fantastisk dag. Butikken var propfyldt, og vi har aldrig set noget lignende. Men vi har selvfølgelig heller lavet noget lignende før, lyder det fra en yderst tilfreds Søren Nielsen.

Annonce
I anledningen af jubilæet kørte butikken med 40 procents rabat, og det skabte en yderst fyldt butik. Privatfoto

Op mod 2000

Søren Nielsen fortæller, at han og personalet lørdag betjente i omegnen af 2000 kunder, og at ventetiden på at komme til at betale for varerne var op mod to timer i butikken.

- Havde vi vidst, der ville komme så meget pres på, skulle vi have lukket folk ind i mindre grupper. Så havde det måske gledet lidt lettere og hurtigere det hele. Så det gør vi om 40 år, lyder det lunt fra Søren Nielsen.

På Horsens Postens' og folkebladets Facebook-sider skinnede butikkens popularitet også igennem.

Blandt andet skriver Anni Fanø i kommentarfeltet:

- Stort tillykke med 40-års jubilæet. Vi har haft stor glæde af jeres butik, siden I startede, og det er helt fantastisk, at I stadigvæk er i vores by, betyder rigtig meget for byen, at vi stadigvæk har mulighed for at handle i en "rigtig" legetøjsforretning.

Lotte Rasmussen ønskede "Et stort tillykke med 40-års jubilæet elsker at komme ind hos Peter Karen og Søren", mens det fra Claus Reinholt søndag lød: "Jeg har frekventeret legeland siden starten af 80'erne og kommer der stadig den dag i dag. Jeg var omkring butikken i går, hvor der var glade ansigter, røde pølser og god stemning. Jeg ønsker jer god vind fremover med de næste 40 år".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce