Annonce
Horsens

Onsdagens coronatal i Horsens Kommune: En ud af 200 blev testet positiv det seneste døgn

Otte ud af 1644 analyserede prøver afleveret af borgere i Horsens Kommune blev konstateret positive i den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut. Billedet her er fra testcentret ved Casa Arena dengang, det stadig foregik i telte. Arkivfoto: Morten Pape
I Horsens Kommune fortsætter de nedadgående smittetal. Til gengæld er Skanderborg Kommune blandt Jyllands hårdest ramte den seneste uge.
Annonce

Horsens: Det seneste døgn er der fundet otte nye tilfælde af covid-19 blandt undersøgte prøver fra borgere i Horsens Kommune. Det viser onsdagens opdaterede tal fra Statens Serum Institut.

Undersøgte prøver er der 1644 af, og dermed er 0,49 procent af prøverne positive - hvilket dermed angiver den såkaldte positivprocent.

Det svarer til, at for hver 200 borgere i Horsens Kommune, som fik analyseret deres tests det seneste døgn, blev der fundet et enkelt positivt svar.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune onsdag 20. januar:

  • Otte nye tilfælde af covid-19
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 19,6 nye smittede om dagen
  • De otte smittede er fundet blandt 1644 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,49

Tal for de seneste syv dage:

  • 68 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 74,9 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 8577 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,79

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Incidenstallet for Horsens Kommune er på 74,9 smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere, og det er ligesom i resten af Danmark et nedadgående tal.

Blandt nabokommunerne er incidenstallet og positivprocenten lavere end i Horsens Kommune, bortset fra i Skanderborg, der for den seneste uges tal har Jyllands højeste positivprocent på 1,74 og næsthøjeste incidenstal på 185,1 kun overgået af Mariagerfjord Kommune.

Annonce

Restriktioner har effekt

Faldet i smitten hen over hele landet er både forventeligt og glædeligt - også hos borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S).

- Det viser, at restriktionerne har en effekt, og at langt de fleste danskere hjælper til og passer på hinanden ved netop at leve op til restriktionerne. Det er positivt set i kontekst af, at det samtidig er ærgerligt, at vi ikke kan mødes og gøre, som vi plejer, siger han.

Det er samtidig ikke nu, at der skal slækkes på noget som helst.

- Vi oplyses dagligt fra sundhedsmyndighederne, at der er grund til at være glad for de nedadgående kontakttal, men der er lige så stor grund til at være bekymret for den britiske mutation, som tilsyneladende har et større smitteaftryk.

- Det lyder mærkeligt, men som eksperter og myndigheder siger, så handler det om at komme længere ned i smittetryk, så vi har et bedre udgangspunkt, når den britiske mutation får fat, siger borgmesteren.

De seneste dages nye smittetilfælde i Horsens Kommune er ifølge Peter Sørensen spredt ud på både aldersgrupper og postnumre - som hidtil med væsentlig flere smittede i det klart største postnummer, 8700 Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce