Annonce
Horsens

Onsdagens corona-tal: Smittetallet i Horsens Kommune er tæt på det dobbelte af bekymringsgrænsen

De fem personer, der det seneste døgn er konstateret smittet, kommer ifølge borgmester Peter Sørensen (S) fra hele 8700 Horsens og er spredt i alderen 10-50 år. Intet indikerer, at de kommer fra samme fest eller forsamling. Billedet her er fra testcentret ved Casa Arena og af en tilfældig podning. Arkivfoto: Morten Pape
Det stigende smittetal i Horsens Kommune har ikke givet nye anbefalinger fra myndighederne, siger borgmester Peter Sørensen (S), der sender skøjtebanen på glatis.
Annonce

Horsens: De seneste par dage er smittetallet for covid-19 begyndt at gå i den forkerte retning i Horsens Kommune.

Således viser onsdagens opdatering fra Statens Serum Institut, at antallet af konstaterede tilfælde inden for de seneste syv dage er på 35. Det giver et incidenstal på 39.

Incidenstallet dækker over antallet af smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Horsens Kommune har i lang tid ligget lige over den såkaldte bekymringsgrænse på 20, men siden søndag har tallet stille og roligt bevæget sig opad.

Annonce

Ingen nye meldinger

Der er stadig kommuner med væsentlige højere smittetryk - og incidenstal over 100 - og selv om Horsens Kommune nu er i den øverste halvdel, har det stigende smittetal ikke givet anledning til nye udmeldinger, fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

Det er primært Styrelsen for Patientsikkerhed, der overvåger kommunernes smittetryk og på den baggrund vil komme med nye anbefalinger. Indtil videre har myndighederne størst fokus på smitteopsporingen.

- Så snart, man er konstateret smittet, går opsporingen i gang, så man kan stoppe spredningen, men det er som udgangspunkt ikke noget, vi som kommune bliver bedt om at hjælpe med. Vi har til gengæld en række overvejelser om uge 42 og tiden derefter, som vi undersøger lige nu, siger borgmesteren.

Annonce

Skøjtebanen på glatis

Det gælder blandt andet skøjtebanen på Rådhustorvet, som Folkebladet også skrev om tirsdag. Her afventer kommunen stadig myndighedernes anbefalinger, men Peter Sørensen frygter en aflysning.


Skøjtebanen tiltrækker mange mennesker - heldigvis - men derfor bliver det svært at kontrollere et forsamlingsforbud på 50 mennesker, og om folk holder afstand.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Der er nok kun en lille sandsynlighed for, at det kan lade sig gøre. Skøjtebanen tiltrækker mange mennesker - heldigvis - men derfor bliver det svært at kontrollere et forsamlingsforbud på 50 mennesker, og om folk holder afstand, siger han.

Forsamlingsforbuddet kan selvfølgelig blive hævet igen, men borgmesteren ved ikke, om det sker. Og skulle det først ske i december, vil man ikke i al hast sætte skøjtebanen op for en halv sæson, forklarer Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce