Annonce
Indland

Online hjælp fra psykolog skal tage coronastress i opløbet

Pensionsselskabet Danica har lanceret en online tjeneste, der gør det muligt at tale med en læge eller psykolog via nettet. Ambitionen er, at det skal tage problemerne i opløbet, inden de vokser sig store og sætter sig som for eksempel angst og depression. (Genrefoto). Foto: Jesús Hellín/Ritzau Scanpix
Pensionsselskab vil med tilbud om online hjælp fra læge eller psykolog undgå, at kunder får varige skader.
Annonce

Den tilsyneladende endeløse coronakrise har sendt humøret ned under gulvbrædderne hos mange danskere.

Dansk Psykolog Forening melder om en stigning på 36 procent, når det gælder konsultationer om angst fra fjerde kvartal 2019 til samme periode sidste år.

Også pensionsselskabet Danica har oplevet et stigende antal af selskabets kunder, der via en sundhedsforsikring har søgt om hjælp.

Antallet af henvisninger til psykologbehandling er steget med hele 82,9 procent i samme periode.

- Der er ingen tvivl om, at corona er en medvirkende og i nogle tilfælde den udløsende årsag, siger Camilla Thind Sunesen, chef for sundhedsløsninger i Danica.

- For de fleste kommer det oven på nogle igangværende familiære eller arbejdsmæssige udfordringer, hvor corona så bliver den udløsende årsag, der får bægeret til at flyde over, siger hun.

Det er en blandet skare, der søger hjælp.

- Mange af dem, vi hjælper, er hjemsendte, som måske har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen med et par hjemsendte børn, samtidig med at de voksne skal arbejde hjemmefra.

- Men der er også personer uden en partner, som oplever en stigende isolation og ensomhed, som får dem til at bukke under og række ud efter hjælp, siger Camilla Thind Sunesen.

Selskabet har fra årsskiftet indført en ny online tjeneste, der gør det muligt for kunderne at tale med en læge eller psykolog via nettet.

Man kommunikerer digitalt med lægen eller psykologen, og man kan booke tid via mobiltelefon eller computer.

Ambitionen er at tage flere psykiske skader i opløbet, før det ender med varige skader på sjæl eller krop.

- Typisk ser vi jo, at hvis vi ikke får hjulpet folk tidligt, så kan det sætte sig til noget langvarigt i form af angst og depression, og derfor har vi netop fokus på den tidlige indsats, siger Camilla Thind Sunesen.

/ritzau/

Annonce
Hedensted For abonnenter

Carl Petersens familie reflekterer over forløbet: Husk, at der sidder mennesker på den anden side af skærmen, som har mistet

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce