Annonce
Horsens

Online-band finder sammen under "Ledestjernen" i cyberspace

Thomas "Bomle" Engelund er vant til at optræde som julemand i Horsens' gader. Nu vender den musikalske glædes-bebuder blikket mod december-himlen sammen med Online Jam Band. PR-foto: Online Jam Band
Kendte, lokale musikere udgiver musikalsk øjenåbner om julens budskab.
Annonce

Horsens: På en corona-formørket december-himmel kan det måske være svært at se juletidens glædes-blus klart. Med en musikalsk øjenåbner forsøger en flok musikere fra Horsens dog nu at vise vej.

Det sker med julesangen "Ledestjernen", der er blevet tændt som en del af det lokale projekt Online Jam Band.

"Bandet", der blandt andre tæller navne som Thomas "Bomle" Engelund fra Bomles Venner og Tommy Hansen fra Den Gamle Mand og Havet, opstod i corona-krisens begyndelse i foråret. Som en slags øvelokale i cyberspace, hvor medlemmerne har kunnet tumle med ideer og skabe musik på trods af, at store dele af branchen kører i covid-19-krybespor for tiden.

Annonce

Tolerance og kærlighed

Omkring 20 musikere er med i forskellige dele af projektet, og foreløbig er det blevet til 10 sange, fortæller Tommy Hansen, som blandt andet selv har bidraget med "Ledestjernen".


... jeg ved det godt, at julen kommer, og de har pyntet op siden sommer. Frelsens Hær pudser trompeterne, og politiet er klar med alkoholmetrene...

Fra "Ledestjernen"


Han spiller også keyboard på nummeret, mens Thomas "Bomle" Engelund, som i øvrigt også agerer julemand i Horsens gader i år, er vokal kane-fører og spiller bas.

Ud over "Bomle" og Hansen medvirker Jørgen Nicolaisen på trommer og Franzz Jakobsen på guitar, mens teksten er skrevet af eksil-horsensianeren Preben "Basse" Rasmussen, som i dag bor i Vestjylland.

Sangen udgives tirsdag 24. november, og med præcis en måned til hjerternes fest er håbet, at den kan fungere som påmindelse om julens budskab om fred, tolerance og kærlighed. Og formidle en tro på den ægte julemand, der i sit gamle, slidte værksted må konkurrere ulige hårdt med storindustri og techgiganter, lyder det fra Tommy Hansen.

"Ledestjernen" kan fra torsdag høres på diverse streaming-tjenester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce