Annonce
Erhverv

Omstridt pølsevogn fra Horsens fragtet til Hjarnø med specialtransport

Kl. 5 fredag morgen blev pølsepavillonen fragtet med ørredbåd til Hjarnø, hvor beboere og besøgende fremover kan besøge den meget omtalte bod. Foto: Lars Laursen
Tidligt fredag morgen gled Tung Nguyens pavillon ud i fjorden på en ørredbåd. Køber vil invitere konkursramt pølsemand med til åbning.
Annonce

Hjarnø: Det krævede specialtransport og en sejltur på bølgen blå, men nu har den meget omtalte pølsevogn, der indtil for få måneder siden stod på Torvet i Horsens, fået nyt hjemsted.

Vognen, der var del af konkursboet efter pølsemand Tung Nguyen, som måtte opgive sin forretning efter et længere tovtrækkeri om den fremtidige indretning af den centrale plads, kommer fremover i brug på Hjarnø.

Her har Lars Laursen, som ejer øens nuværende pølsebod, Pølsekrogen, overtaget den store pavillon.

- Jeg købte den af kurator tidligere på vinteren, og siden har den stået på materielgården i Horsens. I morges kl. 5 (fredag, red.) fik jeg den fragtet til Snaptun med en specialtransport. Den kunne ikke være ombord på Hjarnø-færgen, så den blev sejlet over på en af ørredbådene, fortæller Lars Laursen.

Den kunne ikke være ombord på Hjarnø-færgen, så den blev sejlet over på en af ørredbådene.

Lars Laursen

Annonce

Konkurs ramte efter 15 år

Pavillonen kom i vælten, da Horsens Kommune i forbindelse med en omfattende renovering af gågaden og Torvet ønskede at udskifte den til fordel for en madbod, der matcher den ny midtby-æstetik i Horsens bedre.

Inden fremtiden for Torvets indretning blev politisk afgjort gik Tung Nguyen, der nåede at drive Torvets Pølser i 15 år, imidlertid personlig konkurs, og hans aktiver - heriblandt pølsevognen - blev sat til salg.

For Lars Laursen er købet nu en mulighed for at videreudvikle en gammel drøm i hans familie om at drive forretning på øens havn.

Annonce

Bedre i regn og blæst

- Det var egentlig min mor, som drømte om at åbne pølsebod på Hjarnø - nede ved vandet. Det nåede hun desværre ikke selv at opleve, men i stedet blev det en ambition i familien, og det er så min søster, der står for at drive den, fortæller Lars Laursen.

Han er bosiddende på Hjarnø, men ansat i et københavnsk firma, der arbejder med planteprotein. Det betyder, at han rejser meget og ofte i hele verden, og han vil derfor ikke selv have tid til at servere pølser.

Pølsekrogen har eksisteret i flere år, og med pavillonen bliver forretningen styrket, håber han.

- Hidtil har vi bare haft en åben pølsebod, men i regn og blæst fungerer det ikke så godt for kunderne. Med pavillonen kan vi give kunderne en bedre service - også når vejret ikke er det bedste, forklarer Lars Laursen, som forventer at have investeret omkring 100.000 kroner i sin nyerhvervelse, inden den første hotdog med det hele kan langes over disken.

- Transporten var dyr, men vognen er i god stand, og den skal egentlig bare gøres ren. Når vi har vand, el og kloak sluttet til, er vi klar til at køre på, siger Lars Laursen.

Pølsepavillonens sidste dage på Torvet i Horsens var omgærdet af mere bølgegang end sejlturen til Hjarnø fredag morgen. Foto: Lars Laursen
Annonce

Vil invitere Tung til åbning

Afhængig af om corona-krisen trækker ud eller ej, regner han med at åbne palmesøndag. Den dato falder sammen med starten på campingsæsonen.

Lars Laursen uddyber, at han var blandt kunderne i Tung Nguyens pølsevogn på Torvet.

Intet er aftalt, men han planlægger - muligvis i forbindelse med åbningen palmesøndag - at invitere Tung Nguyen en tur til Hjarnø, så han kan prøve at stå bag disken i sin gamle pavillon igen.

- Tung er en god mand, så det fortjener han, siger Lars Laursen.

Kurator i konkursboet efter Tung Nguyen, advokat Torben Krath, oplyser, at det øvrige bo er meget tæt på at være gjort op.

Pavillonen kunne ikke være på Hjarnø-færgen, så Lars Laursen hyrede en af de ørredbåde, der sejler i det lokale farvand, til at fragte hans nyerhvervelse over vandet. Foto: Lars Laursen
Foto: Lars Laursen
En stor kran stillede Pølsekrogens ny pavillon på plads fredag morgen. Foto: Lars Laursen
Pølsekrogen har eksisteret i flere år som en åben pølsebod, og stedets åbningstider plejer at følge campingsæsonen. Lars Laursen håber dog, at åbningstiderne kan udvides, nu da salget af pølser kan foregå i en lukket pavillon. Foto: Lars Laursen
Pavillonen er i god stand og kan tages i brug, så snart der er tilsluttet vand, el og kloak, fortæller Lars Laursen. Foto: Lars Laursen
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce