Annonce
Debat

Omskæring. Myter og vandrehistorier

Medlem af Europa-parlamentet for Dansk Folkeparti, Jørn Dohrmann, har 18. juli et indlæg i Folkebladet, hvor han gør sig til fortaler for indførelse af et forbud mod drengeomskæring.

Debatten om drengeomskæring er desværre præget af mange myter, vandrehistorier og direkte usandheder. Tilhængere af et forbud mod drengeomskæring abonnerer på en række påstande, som ikke har hold i virkeligheden, hverken i den videnskabelige litteratur eller i omskårne mænds personlige erfaringer. Lad os derfor i stedet forholde os til fakta.

Omskæring af drengebørn er almindeligt og vidt udbedt i store dele af verden. En tredjedel af alle verdens mænd er omskårede - herunder flertallet af mænd i USA. Det påstås ofte, at omskæring forringer sexlivet, men en ny dansk gennemgang af samtlige videnskabelige undersøgelser på området har vist, at denne påstand er uden belæg. Mænd, der er omskåret af religiøse-kulturelle årsager, har ikke et dårligere sexliv end mænd, der ikke er omskåret.

Det dansk-jødiske omskærings-ritual har været praktiseret i Danmark uden problemer i 400 år. Ritualet svarer i betydning til den kristne dåb. I begge tilfælde er det en glædelig begivenhed, når et barn ved en religiøs ceremoni får sit navn og indlemmes i fællesskabet.
Det jødiske mindretal i Danmark har leveret en af de mest succesfulde integrationshistorier i Danmarks historie. Hvis der fortsat skal være et levende jødisk miljø i Danmark, er vi afhængige af at kunne stole på, at vores politikere tager håndhævelse af religionsfriheden alvorligt, også når det drejer sig om ritualer, de ikke selv forstår eller føler trang til at praktisere.

Så længe ingen seriøs forskning viser, at drengeomskæring er skadelig, så længe der ikke gives udtryk for behov for ændringer blandt jøder selv, og så længe agitation for et forbud mod drengeomskæring ikke bygger på videnskab og fakta, men på en uskøn blanding af manipulation og overdrivelser, er det danske jøders forhåbning, at politikerne holder sig for gode til at deltage i en hetz og indføre et forbud, der bygger på fejlinformation og jagter en oppisket folkestemning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce