Annonce
Debat

Omskæring af drengebørn: Skal vi som samfund acceptere, at religion er hævet over loven?

Ole Lund. Pressefoto

Læserbrev: Om lidt skal Folketinget afgøre, om det fortsat skal være tilladt at omskære og lemlæste små uskyldige drengebørn, eller om der skal være et forbud mod omskæring.

Det er netop kommet frem i offentligheden, at både amerikanske og israelske interesseorganisationer har foreholdt den danske regering, at et forbud med omskæring af drengebørn vil kunne få konsekvenser for Danmarks samarbejde med USA og Israel, såfremt Danmark udstedte et forbud mod drengeomskæring.

Seriøst, er det rimelig adfærd?

Annonce

USA's repræsentant anførte i tv, at de anså det som en del af deres religionsfrihed at måtte omskære drengebørn, og Danmarks statsminister har offentligt udtalt, at den vestlige verden, herunder Danmark, har lovet jøderne, at der aldrig skulle gøres noget omkring deres tro på grund af anden verdenskrigs grusomheder mod det jødiske folk.

Vi har religionsfrihed i Danmark, men skal vi som samfund acceptere, at religion er hævet over loven, nemlig at det er strafbart at udøve vold?

Det er og bliver en glidebane for den almene forståelse af retsprincipperne her i landet, og i Dansk Folkeparti er vi imod drengeomskæring.

Hvordan kan vi helt almindelige borgere med eller uden politisk tilhørsforhold med tanke på retssikkerhed og lighed for loven overhovedet acceptere, at sådanne voldsangreb bliver foretaget mod drengebørn?

Hvorfor beskytter vi gerne og selvfølgelig piger og kvinder mod omskæring, efter bestemmelserne i straffelovens § 245a, men drenge nej? Er drenge mindre værd i forhold til retssikkerheden end piger?

Vi borgere kan konstatere, at straffelovens § 245, som omhandler legemsangreb af særlig rå og brutal beskaffenhed, og straffelovens § 246, som omhandler udøvet vold af så grov en beskaffenhed, at det har påført den tilskadekomne alvorlige skader, ja, disse bestemmelser er fuldstændig tilsidesat i forhold til drengebørn, hvorpå der begås omskæring og dermed vansiring for evigt.

Legemsbeskadigelsen sker både i jødiske og i muslimske kredse, og man kunne jo godt i sit stille sind ønske, at de totalt uskyldige personer selv gav tilladelse til at få amputeret et stykke af deres legeme.


Som gammel politimand, der har håndhævet loven efter ordre fra den lovgivende magt, Folketinget, synes jeg, det er grotesk, at religion og tro er over loven her i landet.

Ole Lund


Som gammel politimand, der har håndhævet loven efter ordre fra den lovgivende magt, Folketinget, synes jeg, det er grotesk, at religion og tro er over loven her i landet.

Er det virkelig sådan, det skal være i Danmark, at har vi en bestemt tro, så kan vi gøre lige nøjagtig, som vi vil i religionens hellige navn?

Hvor er retssikkerheden og beskyttelse af den enkelte borger blevet af?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce