Annonce
Erhverv

Omsætter for over en milliard: Populært design-brand sælger som aldrig før

Hay er både brugskunst, møbler og andet interiør. Det er designet af Horsens-parret Rolf og Mette Hay, og selskabet - der kalder sig Nine United Denmark A/S - har hovedkontor i Horsens. Arkivfoto

Design-brandet Hay, som i juni fik en amerikansk partner med ombord, sælger som aldrig før. Omsætningen ligger nu pænt over en milliard kroner, og selskabet har scoret et kæmpe million-overskud.

Horsens: Nine United Denmark A/S, der er selskabet bag design-brandet Hay, har rundet en mia. kr. i omsætning.

Det fremgår af et dugfriskt årsregnskab fra selskabet, som har adresse i den gamle toldbod på Havnen i Horsens. Her er omsætningen af Hay-møbler, -lamper og -interiør opgjort til en milliard og små 49 mio. kr.

Det er en fremgang på ca. 123 mio. kr. i forhold til året før - svarende til 13,3 pct.

På bundlinjen er resultatet før skat øget med hele 44 pct. - fra ca. 92,9 mio. kr. til ca. 133,7 mio. kr.

Annonce

Nine United Denmark A/S


  • Er selskabet bag design-succesen Hay.
  • Stifterne Rolf Hay og Troels Holch Povlsen ejer henholdsvis 33 og 34 pct., mens de sidste 33 pct. er ejet af det amerikanske selskab Herman Miller Holdings Limited.
  • De tre partnere sidder hver på en af i alt tre bestyrelsesposter, og som adm. direktør er indsat Henrik Ellebæk Steensgaard.

Ny partner kom til i året

I regnskabsåret, som løber fra 1. august 2017 til 31. august 2018, er der udvidet i ejerkredsen.

Stifterne Rolf Hay og Troels Holch Povlsen, som ejede henholdsvis 30 og 70 pct., fik i juni selskab af den amerikanske møbelgigant Herman Miller, som købte sig ind til 33 pct.

Samtidig øgede Rolf Hay sin ejerandel til 33 pct., og Troels Holch Povlsen ejer dermed 34 pct. i dag.

I sidste uge blev der offentliggjort årsregnskab for Nine United A/S, som er moderselskab for en række af Troels Holch Povlsens handelsselskaber, herunder Hay-selskabet Nine United Denmark A/S.

Moderselskabets regnskab bar tydeligt præg af det delvise frasalg af Nine United Denmark. Det skyldes, at selskabets årsregnskab kun medregner de datterselskaber, hvor der ejes mere end 50 pct. Med det delvise frasalg er Hay-selskabet altså ikke længere en del af moderselskabets regnskab.

Forventer fortsat fremgang

Nu kan Troels Holch Povlsen imidlertid sammen med sine partnere bogføre det kæmpemæssige million-overskud fra Nine United Denmark A/S, og i regnskabets beretning fremgår det, at ledelsen er godt tilfreds med årets økonomiske gang. Resultaterne svarer til det forventede, skriver ledelsen også.

Egenkapitalen er trods årets resultat skrumpet fra ca. 193 til ca. 107 mio. kr.

Ledelsen forventer, at omsætningen i indeværende regnskabsår vil stige med mellem én og 10 pct., og at driftsresultatet forbedres i størrelsesordenen otte-11 pct., fremgår det af regnskabet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce