Annonce
Horsens

Omrejsende tyvebande: To rumænske kvinder sat bag tremmer

OVervågningskameraer er et vigtigt våben mod butikstyve. Billedet her er ikke fra Broen Shopping. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Normalt får butikstyve en bøde, men to rumænske kvinder risikerer fængselsstraf og er nu varetægtsfængslet for flere tyverier af varer for over 10.000 kroner i Broen Shopping i Esbjerg. De er også indblandet i sag om butikstyveri i Horsens.
Annonce

Esbjerg: To rumænske kvinder tilstod stort set omfattende butikstyverier i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg fredag eftermiddag, hvor de blev varetægtsfængslet i to uger, mens politiet efterforsker sagen.

Der er formentlig medgerningsmænd på fri fod, og derfor valgte dommeren at lukke dørene, så JydskeVestkysten ikke kan referere i detaljer fra kvindernes forklaring.

Hvis de senere dømmes, risikerer de to fængselsstraf på grund af sagens grovhed, hvor der ellers normalt kun uddeles bøder ved almindelige butikstyverier.

De to kvinder tilstår i store træk butikstyverierne.

En tredje kvinde blev forud for grundlovsforhøret løsladt og slap med en bøde.

Butikstyverier er et stort problem i flere butikker og hos Broen Shopping i Esbjerg. Senest er en rumænsk tyvebande blevet tilbageholdt af vagten i Broen Shopping, og to kvinder fremstilles i grundlovsforhør. Fotoet er et genrefoto af overvågningskameraer. Arkivfoto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix
Annonce

Overvågningsfotos

De tre - og muligvis mindst en mere - er efter politiets mening en del af en bande kriminelle, der sammen står bag en stribe butikstyverier i blandt andet Esbjerg og Horsens.

Ved grundlovsforhøret blev de to kvinder sigtet for tre større butikstyverier fra Broen Shopping i Esbjerg, hvorefter de mange tyvekoster blev opremset i retten.

To af tyverierne foregik torsdag eftermiddag, mens den ene af de to sigtede - en 42-årig kvinde - også kunne tilstå et tidligere butikstyveri fra Broen den 19. november. Hun nægter, at tyveriet foregik sammen med en medgerningsmand.

Formentlig er det overvågningsfotos, der har afsløret hende - og rejst politiets mistanke om en medgerningsmand.

Annonce

Apatiske kvinder

Alt i alt har den 42-årige og hendes 22-årige veninde stjålet for over 10.000 kroner i Broen Shopping over tre gange. I to af tilfældene var de to sammen om tyverierne, tilstod de.

De stjal typisk dyre elektriske tandbørster, i alt 10-15 stykker - samt mærkevaretøj fra Kvickly i centret. Der var tale om tøj og undertøj af mærker som Hugo Boss, Calvin Klein og Adidas.

De tre og en formodet medgerningsmand, der stak af, stod bag tyverierne fra Broen Shopping torsdag eftermiddag. Her blev de tilbageholdt af vagten ved Kvickly i centret med tyvekoster på sig. Den ene blev senere løsladt.

I retten virkede de to sigtede opgivende og apatiske ved retsmødets start, men kort efter blev dørene lukket.

Inden dørlukningen tilstod de to et butikstyveri for 4017 kroner, da de sammen var i Kvickly i Broen Shopping torsdag. De tilstod blandt andet tyveri af syv Oral B-tandbørster og forskellige dyre hudcremer og kosmetik, men nægtede tyveri af en Adidas rygsæk.

Annonce

Den ukendte medgerningsmand

Den 42-årige tilstod også, at hun alene ved et butikstyveri har stjålet Hugo Boss- og Calvin Klein-tøj til 2800 kroner ved samme besøg i butikken.

Endelig indrømmede hun, at hun sammen med sin 22-årige veninde den 19. november samme sted stjal fem Oral B-tandbørster og Adidasbluser m.m. til i alt 4550 kroner.

Anklagemyndigheden mener - formentlig på baggrund af overvågningsbilleder - at en ukendt gerningsmand var med til de to sidste tyverier, men det nægter de to kvinder. De to nægter også tyveri af en rygsæk og strømper.

To rumænske kvinder har desuden været indblandet i en sag om tyverier for over 6000 kroner fra butikker i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce