Annonce
Østjylland

Omdiskuteret regel afskaffes: Det åbner for de spontane restaurantbesøg igen

Mandag besluttede politikerne på Christiansborg at afskaffe den omdiskuterede 30-minutters regel. Foto Kim Haugaard
Mandagens forhandlinger om landets fortsatte genåbning blev den meget udskældte 30-minutters regels banemand. Reglen afskaffes fra torsdag 6. Maj, og det glæder byens restauratører.

AARHUS: Byens restauranter, cafeer og værtshuse får det fra på torsdag lidt nemmere i forhold til de mange corona restriktioner.

Her afskaffes den meget udskældte 30-minutters regel nemlig. Det betyder, at besøgende ikke længere skal booke bord minimum 30 minutter før de ankommer til spisestedet.

Som man jo skulle tidligere, hvis man ønskede at sidde indenfor. Men hvilke muligheder giver det så byens restauranter, at reglen nu afskaffes, og var den virkelig så stort et problem?

Annonce

Stiften har talt med tre af byens restauranter for at få deres reaktion på afskaffelsen af reglen.

Oli-Bistro

Hos Oli-Bistro er det ejer Olivier Miens, der tager telefonen.

Han var faktisk ikke engang klar over, at reglen nu bliver afskaffet.

Hos Oli-Bistro kan kunderne snart komme uanmeldt igen, selvom ejer Olivier egentligt synes, bookingsystemet har været meget rart. Foto: Kim Haugaard.

Hvad er din reaktion på, at 30-minuttersreglen bliver afskaffet fra på torsdag?

- Forsvinder den nu? Det vidste jeg faktisk ikke, altså jeg synes reglen var lidt unfair, jeg kunne ikke rigtig se meningen med den. Den kan måske have gjort, at nogle ikke kommer ud at spise.

Giver det jer nogle muligheder at reglen nu afskaffes?


... den her 30-minutters regel har både vi og vores gæster haft svært ved at se ideen med, og hvad er det, den skulle gøre noget godt for. Så vi er selvfølgelig glade for, at den er ude af billedet fra på torsdag.

Stephen Haar, Madklubben Grill


-Jeg synes faktisk det har været dejligt, fordi man ved hvornår folk kommer. Så ved man, at folk ikke kommer lige oven i hinanden, og vi kan planlægge vores arbejde meget mere. Reglen har faktisk gjort vores arbejde nemmere

- Jeg er ved at være en gammel dreng, så jeg gider ikke at stresse så meget mere. Så jeg synes det har været fint.

Annonce

Madklubben

På den lille rundtur er vi nu nået til Madklubben i Aarhus, som har både Madklubben og Madklubben Grill. Her er det pressechef Stephen Haar, der kan berette og glæde og lettelse over afskaffelsen af reglen.

Hos Madklubben og Madklubben Grill er man glade for ophævelsen af 30-minutters reglen, selvom den ikke har skabt det store problemer. Foto: Michael Svenningsen

Hvad er jeres reaktion på at 30-minuttersreglen bliver afskaffet fra på torsdag?

-Det er vi jo bare rigtig glade for. Vi har jo været vant til at være underlagt en masse restriktioner i rigtig lang tid, og gæsterne har været rigtig gode til at spille med på de regler, der nu engang har været.

- Men den her 30-minutters regel har både vi og vores gæster haft svært ved at se ideen med, og hvad er det, den skulle gøre noget godt for. Så vi er selvfølgelig glade for, at den er ude af billedet fra på torsdag.

Giver det jer nogle muligheder at reglen nu afskaffes?

- Vi er virkelig blevet taget godt i mod, efter vi er åbnet igen, gæsterne er strømmet til vores restauranter, og på vores restauranter i Aarhus har vi nærmest haft fuldt booket alle aftener. Så folk har booket deres borde i forvejen.

- Men det her skal nok ses på den lidt længere bane. Med den her afskaffelse bliver det spontane restaurantbesøg nu igen muligt. Og det er trods alt lidt sjovere for sådan nogen som os, at vi ikke skal bede vores gæster om at tælle til 1800, inden de kan få lov til at sætte sig ved et bord inde på en af vores restauranter.

Annonce

Restaurant Mellemrum og Ombord

Næste og sidste stop på den her lille rundtur hos nogle af Aarhus mange restauranter er hos Restaurant Mellemrum og Restaurant Ombord. Her er det medejer af begge restauranter Allan Thallaug, der tager telefonen.

Hos Restaurant Mellemrum er ejer Allan Thallaug glad for lempelsen af restriktionerne, da det betyder det hele går den rigtig vej. Foto: Michael Svenningsen

Hvad er jeres reaktion på at 30-minuttersreglen bliver afskaffet fra på torsdag?

-I forhold til 30-minuttersreglen der er jeg bare glad, det er tegn på det går den rigtige vej og så kan vi forhåbentligt på et tidspunkt droppe alle restriktioner, og komme i gang som vi kender det. Det må tiden jo vise, det vigtigste er selvfølgelig, det er sikkert.

Giver det jer nogle muligheder at reglen nu afskaffes?

- Det gør det helt sikkert, på Mellemrum lever vi hovedsagligt af tidsbestillinger, men der kommer også nogen på dør, som oftest turister eller folk fra erhvervslivet, der lige har en enkelt overnatning i Aarhus, og dem ser vi jo ikke i tiden.

- Men på Ombord på Jægergårdsgade, tror jeg det får stor positivt betydning for os, de skal jo selvfølgelig stadig vise coronapas og alt det her. Men jeg tror, det kan give os de der 15 til 20 procent flere kunder at reglen nu afskaffes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce