Annonce
Horsens

Ombygning til 50 millioner - nu venter større ansigtsløft for byens Bilka

Bilka står overfor en 50 millioner kroner stor ombygning. Projektet er netop skudt i gang og forventes færdigt i slutningen af oktober, fortæller varehuschef i Bilka Horsens, Martin Enevoldsen. Foto: Morten Pape
Corona-situationen har vendt op og ned på kundernes købsmønstre, og Bilkas varehuschef ser frem til en større renovering, der skal sikre hypermarkedet 10 år frem i tiden.
Annonce

Horsens: Bilka har netop påbegyndt en større ombygning og renovering, der i første omgang vil strække sig frem til midten af juli.

Det betyder, at varehuset for en periode vil både rode og vende op og ned på kundernes ellers vante købsoplevelser.

Men den atypiske periode, Bilka går i møde, bekymrer ingenlunde stedets varehuschef Martin Enevoldsen.

- Vi står midt i en samfundssituation med corona, der har gjort, at der i forvejen er rykket på kundernes købsmønstre. Blandt andet har vi fået tryktestet vores Bilka to go, hvor op mod 60 medarbejdere arbejder på højtryk i de her dage og uger for at følge med efterspørgslen. Folk er blevet vant til at handle alternativt, og det vil vi også kunne trække på i den kommende ombygning, hvor vi nu ved, at to go-ordningen fungerer rigtig godt, og at folk kan ty til det, hvis de synes, ombygningen fylder for meget, siger han.

Martin Enevoldsen glæder sig mest af alt til de forbedringer og den 10-årige fremtidssikring, som ombygningen er bestemt til at ende ud i.

- Antallet af kunder siger år for år. Vi har samme omsætning som de større varehuse, men er et af de mindre Bilka-huse på i alt 7000 kvadratmeter, hvor langt de fleste ligger på 11.000 kvadratmeter, siger han.

Martin Enevoldsen og koncernen ønsker ikke at oplyse konkrete kundetal, forklarer han. Men den stigende tendens gør, at man trænger til at prioritere pladsen i varehuset anderledes, lyder det.

Antallet af kunder siger år for år. Vi har samme omsætning som de større varehuse, men er et af de mindre Bilka-huse på i alt 7000 kvadratmeter, hvor langt de fleste ligger på 11.000 kvadratmeter.

Martin Enevoldsen

Annonce

20 år siden

Den forestående ombygning beløber sig til 50 millioner kroner og bliver påbegyndt med renovering af stedets indgangsparti med kiosk, kundeservice, ny bistro samt en udvidelse af toiletfaciliteter og kasselinjer og vil derfra slavisk nå omkring hele varehuset med et stop i uge 29 og opstart igen i uge 33.

I sommerpausen har Martin Enevoldsen planlagt varehusets 20-års fødselsdagskampagne.

- Markedet har ændret sig en del, siden Bilka Horsens blev bygget. I dag er et af vores største kerneområder slagterafdelingen med delikatesse, hvor vi leverer rigtigt meget mad ud af huset, vores færdigretter. Der er her tale om et område med en årlig trecifret vækst. Derfor behøver blandt andet det område mere plads, fortæller han.

Arbejdet med bredere og mere kundevenlige gangarealer og flytning af kasselinjer vil foregå efter sommerferien, mens også en ny bagerafdeling og frost- samt køleranlæg blot er nogle ud af en lang række punkter på den tidsplan, varehuschefen har hængende i baglokalet.

Går alt efter planen, afsluttes alle de større håndværker-projekter inden sommerferien. Og til gengæld for det nuværende og kommende byggerod lover varehuschefen en spritny butik til kunderne ved udgangen af oktober, når renovering og ombygningen slutter.

Annonce

Træder varsomt

Det har dog været med en vis forsigtighed, at Martin Enevoldsen har valgt at kommunikere ombygningen ud. Der trædes ekstra varsomt i de her tider på grund af corona-situationen, lyder forklaringen.

- Der er mange brancher, der lider økonomisk lige nu, og det er både trist og tragisk. Derfor er det heller ikke med jubelråb, jeg fortæller om ombygningen. Vi vil ikke træde nogen over tæerne.

- Men med til den her fortælling følger også, at vi hyrer håndværkere ind og på den måde er med til at skabe arbejde for andre brancher - lokale og regionale håndværkere, underleverandører og for selve hovedentreprenøren, nordjyske MTS Murer & Entreprenør, siger Martin Enevoldsen.

Ombygningsplanerne skulle være påbegyndt og realiseret sidste år. Men andre Bilka-huse blev undervejs prioriteret først og satte planerne for Bilka Horsens midlertidigt i bero.

- Det er held i uheld, lyder det fra Martin Enevoldsen, der nu har fået ekstra tid til at teste kapaciteten på sit nye, store hit, to go-området. På det område barsler man desuden med planer om på sigt at kunne inddrage nye varegrupper i ordningen, lyder det fra varehuschefen.

Første greb i renoveringen bliver stedets indgangsparti med kiosk og kundeservice, forklarer Martin Enevoldsen. Der arbejdes også på en ny bistro og derforuden udvidelse af toiletfaciliteter og kasselinjer, fortæller han. Foto: Morten Pape
Går alt efter planen, afsluttes alle de større håndværker-projekter inden sommerferien. Foto: Morten Pape
Varehuschefen fortæller, at "hans" Bilka Horsens med sine 7000 kvadratmeter har samme omsætning som de større af koncernens varehuse på 11.000 kvadratmeter. Foto: Morten Pape
Martin Enevoldsen satser og håber på, at de kunder, der undervejs i ombygningen måtte synes, det roder for meget, i stedet vil benytte sig af Bilkas to go-ordning. Foto: Morten Pape
Det er med en vis forsigtighed, at varehuschefen nu kommunikerer ombygningen ud. Der trædes ekstra varsomt i de her tider på grund af corona-situationen, siger han. Foto: Morten Pape
Bredere og mere kundevenlige gangarealer og flytning af kasselinjer vil foregå efter sommerferien, mens også en ny bagerafdeling og frost- samt køleranlæg blot er nogle ud af en lang række punkter på den tidsplan, der hænger i baglokalet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce