Annonce
Hedensted

Olympiske Lege rykkede ind på plejehjem

En af de olympiske discilpiner var ringkast. Om man stod eller sad i kørestol gjorde ikke den store forskel, det handlede om at ramme. Foto: Elisabet D. Hyttel
Beboere fra Kildevældet i Hornsyld og Kirkedal i Rårup mødtes torsdag til venskabelig OL-dyst. Samarbejdet skal give de ældre flere oplevelser.

Rårup: Selvom man er oppe i årene, er en god gammeldags kappestrid altid god.

Det synes omkring 20 plejehjemsbeboere, der torsdag kastede sig ud i ringkast, kroket, stigegolf, bowling og en række andre discipliner på plænen foran Plejecenter Kirkedal i Rårup.

Deltagerne kom fra både Kirkedal og nabohjemmet Kildevældet i Hornsyld, og i løbet af formiddaggen skulle de deltage i en form for OL sammen med frivillige fra de to plejecentre, der agerede dommere og vejvisere. Inddelt i hold efter de olympiske farver turnerede de med rollator, stok eller i kørestol rundt mellem de forskellige discipliner. Og da konkurrencerne og fællesspisningen var gennemført, kunne vinderen kåres.

- De to plejehjem stod lige i disciplinerne, men Kildevældet vandt på point, fortæller aktivitetsmedarbejder fra Kirkedal, Christina Sejersen.

Annonce
Frivillige fra Kildevældets og Kirkedals vennekreds var med til at afvikle OL-dagen. Foto: Elisabet D. Hyttel

Samarbejde på tværs

Op til dagen havde beboerne, frivillige og personalet forberedt sig.

- De er virkelig gået op i det. Vi har pyntet op, og her til morgen var de meget friske og klar til at komme i gang, fortæller Christina Sejersen.

Hun har sammen med sin kollega Annabell Hillestrøm Bækkegaard arrangeret dagen, der har som formål at skabe flere aktiviteter for plejehjemmenes beboere.

- Vi ligger tæt på hinanden, og det er fedt at kunne samarbejde, siger Christina Sejersen.

Der er flere aktiviteter på tegnebrættet, og allerede i uge 35 drager begge plejehjem på sommerferie i nogle sommerhuse i Hou. En tur, der er blevet mulig via fonde og frivilligt arbejde.

Og OL-dagen bliver helt sikkert gentaget næste år, forsikrer de to aktivitetsmedarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Annonce