Annonce
Ikast-Brande

Ole skal holde Brande varm

49-årige Ole Henriksen har pr. 1. maj overtaget stillingen som driftsleder hos Brande Fjernvarme. Foto: Mikael Lund
Ny driftsleder hos Brande Fjernvarme er klar.

Brande: - Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang! Udsagnet bliver afleveret med eftertryk af Brande Fjernvarmes nyansatte driftsleder, 49-årige Ole Henriksen fra Jelling.

Ole Henriksen kommer fra et job på Skærbækværket, hvor han har været ansat siden 2007 og sideløbende blandt andet har taget en diplomuddannelse i projektledelse.

De seneste syv år har han boet i Jelling sammen med Vivi og deres sammenbragte børneflok bestående af fire store teenagere i alderen 15-21 år, men oprindeligt er Ole Henriksen fra Ribe, hvor han for snart 30 siden blev udlært som rørlægger.

Annonce

Efter at have været med til at udbrede fjernvarmen i sin daværende hjemby uddannede han sig til maskinmester i årene 1996-1999, hvorefter han fik titel af juniormaskinmester på et af A.P. Møller Mærsks store containerskibe.

Herefter skiftede han arbejdsgiver og var i et halvt år lige omkring årtusindeskiftet udsendt af DFDS for at overvåge og kvalitetssikre færdiggørelsen af ”Tor Britannia”. Efter stabelafløbningen var han med til at sejle fragtskibet nordpå, hvor det blev sat i drift mellem Göteborg og den engelske havneby Immingham tæt på Grimsby.

Hos DFDS avancerede han efterhånden til førstemester i maskinrummet og kom også til at fungere som uddannelsesofficer, inden han i 2007 besluttede sig for at gå i land.

Årsagen var ikke mindst, at han et år tidligere var blevet far, i øvrigt for anden gang, forklarer han.

I koncernbestyrelsen

På Skærbækværket fik han titel af driftsmester med ansvar for værkets naturgassystemer. I 2014 blev han valgt ind i bestyrelsen for det forretningsområde, der hedder Thermal Power, og for godt to år siden blev han så valgt til koncernbestyrelsen for hele Ørsted – det, der tidligere gik under navnet DONG – begge dele som medarbejderrepræsentant.

– Det var en kæmpe oplevelse, fastslår han om de to år, hvor han sad med ved bordet i en af landets største virksomheder, og hans oplevelse var, at der faktisk blev lyttet til medarbejderrepræsentanterne i bestyrelsen.

Ikke desto mindre oplevede han, at der var blevet meget langt fra toppen til bunden af organisationsdiagrammet hos energiselskabet, eller sagt med andre ord: afstanden mellem beslutningstagerne og dem, der skulle udføre beslutningerne i praksis, var blevet lige lovlig stor.

Annonce

Mere nærvær

Det er den ikke hos Brande Fjernvarme, der har nogenlunde samme størrelse som varmeværket i Ribe, hvor Ole Henriksen begyndte sit virke for 3 årtier siden. Opgaven i Brande går i al sin enkelhed ud på at få varmen frem til kunden, sammenfatter han det, og derudover glæder han sig til at få mere direkte kundekontakt.

Desuden glæder han sig over, at der er sat turbo på udrulningsplanerne:

- Det synes jeg er fedt, fastslår han.

Og så glæder han sig i øvrigt til at lære byen bedre at kende og få snakket med nogle af dens borgere – det har høj prioritet, pointerer han.

Allerede få dage efter sin tiltrædelse 2. maj indgik han i vagten, og han har det fint med at gå fra at være en lille brik i et spil i en stor koncern til at være helt tæt på de folk, der træffer beslutningerne og udfører opgaverne, understreger han.

Annonce

Jernhesten skal luftes

Selvom der er et pænt stykke vej fra Jelling til Brande, har han en plan om, at turen med ikke alt for store mellemrum skal tilbagelægges på cykel – i sin fritid er Ole Henriksen nemlig glad for at køre en tur på racercyklen, ikke så meget for at køre om kap med nogen som for at få motion og frisk luft.

At han er ”firmaets mand” understreges af, at slutreplikken bliver et lille reklameindslag for hans nye arbejdsgivers tilbud om, at man som ny/potentiel fjernvarmeforbruger kan leje en fjernvarmeunit på prøve i stedet for at købe den, et tilbud Brande Fjernvarme har haft stor succes med. – Det ville jeg selv gøre, hvis det var mig, fastslår Ole Henriksen.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce